Булгаргаз е завел съдебен иск срещу дружеството ТЕЦ Варна ЕАД,

...
Булгаргаз е завел съдебен иск срещу дружеството ТЕЦ Варна ЕАД,
Коментари Харесай

"Булгаргаз" с нов съдебен иск срещу "ТЕЦ Варна" ЕАД, собственост на Ахмед Доган

" Булгаргаз " е завел правосъден иск против сдружението " Топлоелектрическа централа Варна " ЕАД, мажоритарна благосъстоятелност на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган, в размер на над 3 млн. лева Сумата е насъбрана от неизплатени отговорности за доставки на природен газ за времето от март до септември м.г., както и от неустойки за забавените заплащания. Това излиза наяве от определение на Варненския областен съд.
 
В исковата молба на " Булгаргаз " се показва, че компанията е осигурила декларирания от " Топлоелектрическа централа Варна " ЕАД годишен потенциал за транспорт на 7800 хиляди MWh/ден. В съответния случай претенциите на държавното сдружение са за предоставения природен газ за осемте месеца на 2022 година За това време Топлоелектрическа централа " Варна " не е употребила предоставения потенциал, само че без значение от това дължи заплащане за него, без оглед на аргументите, заради които газът не е бил оползотворен.
 
 Булгаргаз ЕАД Булгаргаз ЕАД Източник: Zonanews
Това категорично е било контрактувано в контракта за доставка, написа още в исковата молба на " Булгаргаз ". В края на октомври т.г. Варненският областен съд разпореди издаването на изпълнителен лист в интерес на " Булгаргаз " ЕАД за събиране на друга, доста по-голяма сума, дължима от Топлоелектрическа централа " Варна ". Тя е в размер на 35 540 900 лева Топлоцентралата, благосъстоятелност на Доган, трябваше да заплати и над 1.5 млн. лева разходи по делото. " Булгаргаз " търсеше общо 36.5 млн. лева, само че съдът отхвърли настояването им.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР