БулфотоЩе се кандидатира ли Корнелия Нинова отново за лидерския пост

...
БулфотоЩе се кандидатира ли Корнелия Нинова отново за лидерския пост
Коментари Харесай

Нинова: Зарков е привърженик на Истанбулската конвенция. Той: Опитва се да ме обиди на джендър

Булфото

Ще се кандидатира ли Корнелия Нинова още веднъж за лидерския пост на Българска социалистическа партия?

Все още не съм решила дали да се кандидатирам за водач на Българска социалистическа партия още веднъж при процедурата, която ще се открие след конгреса на 22 януари следващата година, сподели пред Българска национална телевизия водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова, съобщи Днес.бг.

„ Крум Зарков е ненапълно мое изобретение, той обаче има проблем – той е последовател на Истанбулската спогодба, а това е алена линия за Българска социалистическа партия даже по време на договарянията за съставянето на новия кабинет. 80% от състава на Българска социалистическа партия са срещу Истанбулската спогодба “, сподели Нинова.

„ Така наречената вътрешна съпротива в Българска социалистическа партия в продължение на 5 години се подхранваше от Бойко Борисов. После тя се захранваше от служебното държавно управление, видя се в нощта на втория тур на президентските избори, когато бе избран отново Румен Радев, кои се радват най-вече “, сподели още Нинова в отговор на въпрос за същинското й отношение към преизбирането ан Румен Радев.

„ Но съвестта ми е чиста – Румен Радев, който Българска социалистическа партия поддържа, е избран отново “, сподели Нинова.

Тя обаче уточни, че 10-15% от хората, които на предходните избори са дали своят вот за Българска социалистическа партия, в този момент са дали своят вот за „ Продължаваме промяната “ и това било потвърдено от социолозите. Политическа партия не можела съгласно нея да се назова партия с избистрена идеология. „ Просто на предходните избори упованията бяха ориентирани към Слави Трифонов, в този момент – към тях “, разяснява Нинова.

Тя изясни за следващ път за какво е била късната среща с двамата водачи на Политическа партия Кирил Петкови Асен Василев в централата на Българска социалистическа партия на улица „ Позитано “ 20: „ Водим договаряния за сформиране ан кабинет. Същия ден договарянията се проточиха до късно, по тази причина се и срещнахме късно. Нормално беше да е в централата на едната от партиите, а не да се крием някъде “, сподели тя.

„ Националният съвет е този, който ще дефинира кои ще са нашите министри, кого предлагаме и т.нат. Така че няма никаква заплаха идващият водач на Българска социалистическа партия, който ще бъде определен след конгреса на 22 януари следващата година, няма да има никаква опция да се отметне от постигнатите съглашения, тъй като са били реализирани по време на предходния водач “, сподели Нинова.

Последва и реакция:

Очаквах, че ще има реакция против мен, откакто разгласих, че ще се кандидатирам за ръководител на Българска социалистическа партия. Това разгласи Крум Зарков пред БНР.

Той разяснява и думите на Корнелия Нинова, която разгласи, че Зарков е последовател на Истанбулската спогодба. “Нямам никакъв проблем с обстоятелството, че тази спогодба не може да бъде утвърдена в България. Имам проблем с насилието над дами. Ако ме прави джендър това, че съм писал законопроектите против насилието, в случай че ме прави джендър това, че запитвам Министерство на вътрешните работи за случаите за принуждение ”, акцентира той.

Нинова се пробва да ме обиди с “джендър ”, стана ясно от думите на Зарков.

Не знам дали децата ни са застрашени от промяна на пола, само че са застрашени от промяната на националността, добави той.

Разграничавам се от рецензиите на Нинова към Румен Радев. През 2016 година Корнелия Нинова пристигна и съумя да вдигне партията. Успя да направи промени. В 44-ото Народно заседание ние бяхме опозицията в Народното събрание. След директния избор за ръководител през 2020 година започнаха грешките, посочи той.

Според него по-късно партията е трябвало да тръгне към властта, само че партията се е затворила в себе си. " Енергията, която натрупахме, отече във вътрешните несъгласия ”, уточни той. Зарков добави, че електоралния календар е безсърдечен. Той беше безапелационен, че партията би трябвало да стартира да се готви за локалните избори.

Заяви още, че гласоподавателите са разпознали други политически обединения като носители на смяната - това са били “Има подобен народ ” и “Продължаваме смяната ”. Зарков добави, че Българска социалистическа партия е развила акция, която е била ориентирана против служебния кабинет. Той беше безапелационен, че Радев не се е разграничил от Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР