БулфотоБойко Борисов дотегна - не сме имали толкова дълго управлявал

...
БулфотоБойко Борисов дотегна - не сме имали толкова дълго управлявал
Коментари Харесай

Мира Радева: Борисов може лесно да се върне на бял кон

Булфото

Бойко Борисов дотегна - не сме имали толкоз дълго управлявал министър председател. Само че всичките му критици в този момент са в неговите обувки - ще забележим ще съумеят ли да се задържат 10 години. Това достижение е голямо даже в международен мащаб. И единственият метод за уравновесяване на управляващите, който демокрацията е измислила, са изборите и промяната на властта.

Това споделя в изявление пред Марица доц. Мира Радева - един от най-известните български социолози.

" И в случай че някой се задържа толкоз дълго, това не е инцидентно, а поради някакви характерни качества, които са доста редки. Не пазя Борисов никога, просто такава е логиката на политическия развой.

Вероятно на огромна част от хората им омръзна да ги ръководи Борисов, по тази причина в този момент ще се насладят на разбърквания на пластовете, на борби, на нови съюзи, на нови разпади на съюзи, на нестабилност. Като човек, който има разбиране от частен бизнес, знам, че това не подтиква стопанската система.

Както сподели неотдавна доктор Петър Москов - един път изчегъртвахме Виденов, след това изчегъртвахме Костов, след това царя, в този момент изчегъртваме Борисов. Идеята, че тръгваме постоянно от нула, че постоянно ще построим някакъв блян, е нелепа и лишена от натурализъм. 

Резултатите на изборите зависят от това каква акция ще води ГЕРБ. Дотук Бойко Борисов позволи груби неточности, може би за пръв път в кариерата си - с нервността към коронавирус, а и с несъразмерните хвалби. Хората не обичат ръководещите доста да се хвалят. Ние сме си страна на андрешковци, на дребните притежатели, които не са склонни да признаят който и да било.

В този смисъл по-скромният профил може да бъде от изгода. Неслучайно в последно време Борисов е доста обран, не се изрича доста. Очевидно си е дал сметка, че многото думи  работят против него. Ако създадат по-скромна акция, е доста допустимо най-малкото да си задържат първото място.

Тук е доста значима верността на гласоподавателите на ГЕРБ - каква част от тях ще се разочароват и ще отидат към други партии, каква част ще се разочароват от новите играчи и ще се върнат назад. От голямо значение ще бъде акцията на ГЕРБ. С лозунга  „ Този е подкупен, би трябвало да се изчегърта! ” доста постоянно гласоподавателите се сплотяват. Това да вземем за пример се случи на третия кметски мандат на Стефан Софиянски.

За " ИТН ":

От една страна - те демонстрираха някаква мощ, което несъмнено играе за тях. От друга страна обаче, тая мощ се оказа непроизводителна - не направиха кабинет, не демонстрираха дарба да образуват ръководство, нито дадоха отговор на упованията на хората за промени в изборната система. А това не играе в тяхна изгода.

Този път " ИТН "  ще бъдат притиснати двойно. Веднъж те ще се бият с ГЕРБ за първото място, повторно ще се бият и с Българска социалистическа партия за второто място. 

А несъмнено новата лява коалиция ще изтегли Българска социалистическа партия нагоре. За първи път ход в вярна посока от страна на Нинова - тя до момента единствено ги люспеше. Винаги от обединяването се печели, а не от делене.

Имам чувството, че това да не бъде формиран кабинет в 45-ия парламент, е резултат от  авансово готова мръсна игра.
Хората от  фронта анти ГЕРБ желаят да разкостят ГЕРБ и това вършат сега. Но не си дават сметка, че българинът доста обича да съжалява и почне ли да те съжалява, това те изстрелва нагоре.
И не е ясно с този опит за оклеветяване дали няма да върнат ГЕРБ на бял кон. Особено в случай че повторно, и след изборите на 11 юли, не създадат кабинет. Това хората няма да им простят - българинът обича устойчиво ръководство, да му е кротичко ", споделя Радева. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР