Булфото, архивСпоред палестинските власти броят на загиналите е надхвърлил 100.

...
Булфото, архивСпоред палестинските власти броят на загиналите е надхвърлил 100.
Коментари Харесай

Предложението на Русия за среща в Москва с лидерите на Израел и Палестина остава в сила

Булфото, списък

Според палестинските управляващи броят на починалите е надхвърлил 100. В Израел се  оповестява за убитите 11 души , в това число един боец. Броят на жертвите в Израел се прави оценка на повече от 500 души.

Предложението на Русия за среща в Москва с водачите на Израел и Палестина Бенямин Нетаняху и Махмуд Абас  остава в действие , съобщи заместник-външният министър Сергей Вершинин. Думите му са представени от ТАСС и news.bg.

" Нашето предложение за образуване на контакт сред главите на Израел и Палестина в Москва остава в действие ", сподели заместник-министърът на външните работи.

Освен това Сергей Вершинин се причисли към осъждането на  насилието против цивилни в Израел и Палестина  и прикани страните да прекратят борбата.

По-рано ръководителят на китайското външно министерство Уанг Йи предложения Палестина и Израел за директни диалози в Китай.

Вечерта на 11 май на границите на палестинския анклав стартира най-голямата ескалация през последните години. Израелската войска и палестинските групи в линията Газа не престават да обменят ракетни офанзиви след безредиците в джамията Ал-Акса в Източен Йерусалим след решение на израелския съд за лишаване на домове в квартал Шейх Джара от арабски фамилии.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Москва е надълбоко загрижена от рисковите събития в линията Газа и Източен Йерусалим. Москва прикани за преустановяване на стачките върху израелски и палестински територии.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР