Булфото, архивПредимно слънчево врече ни очаква днес. След обяд ще

...
Булфото, архивПредимно слънчево врече ни очаква днес. След обяд ще
Коментари Харесай

Слънце и жега и днес! След обяд може да превали над планинските райони в Западна България

Булфото, списък

Предимно слънчево врече ни чака през днешния ден. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и основно в планинските региони от западната половина на страната ще превали и прегърми, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от „ Фокус “.

Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са най-вече сред 30 и 35 градуса.

 Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месеца и още малко ще се намали.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури по крайбрежието ще са сред 23 и 26 градуса. Температурата на морската вода ще доближи 23-25 градуса. Вълнението на морето ще е най-вече 2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд тук-там в масивите от Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е към 23 градуса, на 2 000 метра – към 17 градуса.

През идващите три дни преваляванията още веднъж ще се усилят като обсег и активност – изначало в Западна, по-късно и в Централна и Източна България.

Без превалявания ще остава единствено по Черноморското крайбрежие, до момента в който на доста места в останалата част от страната още веднъж ще има условия за краткотрайни и интензивни превалявания.

Ще има и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки.

От четвъртък значително нараства и вероятността за местни обилни превалявания. Температурите на следващия ден ще са високи – сред 31 и 36 градуса, през идващите дни ще се намалят, само че въпреки всичко ще се задържат по-високи от нормалните.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР