Бугас. В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в Областна

...
Бугас. В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в Областна
Коментари Харесай

За шеста поредна година в Областна администрация - Бургас се организира благотворителната кампания „Елха на доброто“

Бугас. В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в Областна администрация Бургас се провежда благотворителна самодейност „ Елха на положителното “, която се утвърди през годините като доста добра традиция на добрина и грижа към децата в риск. Това оповестиха от Областна администрация, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас .

" И тази година хора с положителни и великодушни сърца ще зарадват десетки деца от обществено слаби фамилиите, като се включат в акцията на Областния координационен механизъм за деинституционализация на деца, която се организира за шеста поредна година. Желаещите да поддържат самодейността могат да създадат това в интервала 7-20 декември. Организаторите се обръщат с молба към донорите пакетите да съдържат информация от кого е дарението, за наличието, дали е предопределено за момченце или момиченце, в случай че са дрешки или играчки, както и за каква възраст деца са предопределени поставените в пакета артикули. Пакетите могат да бъдат оставяни до украсената елха в постройката на Областна администрация Бургас на ул. „ Цар Петър “ №1 в границите на всеки работен ден ", показват от Областна администрация.

За първа година ще се достави наслада и на 50 деца от 0 до 18 г, които са настанени в приемни фамилии в Бургаска област, със помощта на експерти от план „ Приеми ме “.

" Дарените памперси, детски пюрета и храни за възраст 0-3г., нови облекла, обувки, играчки и лакомства ще доближат в навечерието на празниците до фамилиите, с които през годината е работил Областният координационен механизъм по деинституционализация на деца.
Разпределението и раздаването на благотворителните пакети до нуждаещите се деца и техните фамилии ще се извърши от членовете на Областния координационен механизъм ", допълват от Областна администрация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР