Будителите са носители на културата, морала и свободата, това заяви

...
Будителите са носители на културата, морала и свободата, това заяви
Коментари Харесай

Радев: Будителите са носители на културата, морала и свободата


Будителите са носители на културата, морала и свободата, това съобщи в одобрение във връзка Деня на будителите президентът.

" На този ден дано си спомним, че будителят не постоянно живее елементарно. Често тези хора си отиват без време, а ги почитаме едвам посмъртно. Иска ми се да ги разпознаваме приживе ", уточни Радев. 

" Всеки от нас има своите будители и ще бъде благополучие за тях, в случай че чуят тази благодарност от нас ", добави президентът. 

Той благодари на всички хора на изкуството, учителите, мъже и дами на доблестния образец и куража, които следват ден след своята задача на будители. 

се похвали още, че откогато е президент за първи път на този празник се събират всички - и ръководителят на Народното събрание, и министър-председателят, и министри, и ръководители на културни институции. 

" Нека това бъде знак, че сме разпознали и прегърнали заветите на нашите възрожденци и просветители да бъдем единни, да работим дружно за напредъка на България ", приключи тържественото си слово президентът. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР