БУБА Баскетбол ще бъде домакин на първия турнир от група

...
БУБА Баскетбол ще бъде домакин на първия турнир от група
Коментари Харесай

БУБА Баскетбол ще бъде домакин на турнир от Европейската младежка лига

БУБА Баскетбол ще бъде хазаин на първия шампионат от група " C " на Европейската младежка баскетболна лига за момчета до 16-годишна възраст. Общо девет отбора ще се съберат в София, с цел да дадат старт на конкуренцията в третия поток. Мачовете от 3 до 6 ноември ще се организират в зала " Триадица " в София.

В група " C " на шампионата с изключение на БУБА Баскетбол има още два български тима – ЦСКА и Балкан. В групата са още Водно Сънс Партизан от Скопие, Суадие от Истанбул, Турция, Баскетбол Дриймс Академик от Гран Канария (Испания), Пражки сокол от Чехия, Шефилд Колидж от Англия и някогашният клуб на президента на БФБаскетбол Георги Глушков – Казерта от Италия.

" Щастливи сме да сме домакини на толкоз мощен шампионат. Хубаво е, че и София ще е хазаин на сходна качествена демонстрация за подрастващи. Отборите в групата са доста квалитетни. Нямаме доста добра визия какви са противниците, само че е ясно, че в страни като Испания, Италия, Турция - държат доста на баскетбола. Миналата година направихме доста положителни резултати за тази възраст. Сега тимовете са даже по-силни. Имаме положителни момчета и главната ни цел е да се представим добре. С Балкан сме школи, които показват България добре в такива шампионати ", разяснява идната конкуренция треньорът на 16-годишните момчета на БУБА Баскетбол Янко Янчев.

" Това е опция за обогатяване на календара от надпревари за момчетата в тази възраст Надяваме се да помогнем на играчите да израснат и да заслужат място в националния тим, с цел да могат да имат триумфи и националните гарнитури. Турнир като този разрешава на всички в България да си сверят часовника с огромни школи и се надяваме да издигнем равнището на българския баскетбол. Не го вършим за БУБА Баскетбол и за триумфите на клуба, или наши – на треньорите в школата ни, задачата ни е да развиваме българския баскетбол като цяло ", добави той.

Вторият шампионат от конкуренцията ще бъде в края на януари 2023 година в унгарската столица Будапеща.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР