БТВ Във връзка с множество журналистически запитвания за извършено на 13.07.2021

...
БТВ
Във връзка с множество журналистически запитвания за извършено на 13.07.2021
Коментари Харесай

Повдигнато е обвинение за убийството на жена в столичния квартал Бояна

 БТВ Във връзка с голям брой журналистически запитвания за осъществено на 13.07.2021 година тежко закононарушение на територията на кв. " Бояна “ в столицата, Софийска градска прокуратура (СГП) осведоми за следното:

В 10,55 ч. през днешния ден, 14.07.2021 година, в СГП е постъпило по факс съобщение от Столична дирекция на вътрешните работи за стартирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс. До този миг държавното обвиняване се осведоми за убийството на стара жена от средствата за всеобщо осведомление. В тази връзка бяха извършени множеството диалози със Столична дирекция на вътрешните работи за докладване на материалите за към този момент формираното наказателно произвеждане с оглед установяване на наблюдаващ прокурор, който да реализира управление и контрол върху дейностите по следствието.

Материалите по делото са били докладвани в СГП след 13 ч. на 14.07.2021 година, т.е. 22 часа след убийството.

При обзор на материалите наблюдаващият прокурор установи, че все още на докладването им не са били осъществени редица дейности по следствието - не са били конфискувани записите от инсталираните наоколо до местопроизшествието камери за видеонаблюдение, не е било осъществено различаване на арестуваното за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи лице от открит очевидец – свидетел, не е била призната по съответния законов ред от вещото лице назначената съдебномедицинска експертиза.

Софийска градска прокуратура даде съответни инструкции на проверяващия орган по премахване на позволените процесуално – следствени дейности и превъзмогване на непълнотите в събраните доказателства.

Изискани са записи от камерите за видеонаблюдение, назначени са експертизи – видеотехническа, биологична, дактилоскопична, разпитани са голям брой очевидци.

След осъществяване на указаните от СГП дейности и различаване на арестуваното лице, в качеството на обвинен за осъществено съзнателно ликвидиране на 63-годишната Е.Т. е притеглен Х.Х. (на 57 години). Мъжът е осъждан за причиняване на междинна телесна щета на убитата Е.Т. през 2015 година. Освен това по отношение на него има неоправдателни присъди за ликвидиране при превишаване рамките на неизбежна защита и за ръководство на МПС след приложимост на алкохол.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на Х.Х.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР