БтвУбийство на дете ли са абортите, или право на жената

...
БтвУбийство на дете ли са абортите, или право на жената
Коментари Харесай

В сутрешния блок на Бтв: Убийство на дете ли са абортите, или право на жената да разполага с тялото си


Бтв

Убийство на дете ли са абортите, или право на дамата да разполага с тялото си – по тази тематика дискутираха в предаването „ Тази събота “ по bTV журналистката Мира Баджева и писателят и пиар експерт Александър Урумов.

Поводът беше митинг против абортите, извършен тази седмица пред Народното събрание. Уримов се яви на него с афиш: „ Не го убивайте, аз ще го осиновя “. В предаването той изясни, че постъпката му е и апел, и обръщение, тъй като е подготвен да осиновяване или осиновявания. Причината му да се изправи против абортите е персонална история – роден е, откакто майка му отказала да помята, макар че лекарите я убеждавали, че по този начин рискува живота си.

Върху тематиката с абортите има табу, а  това, от което се нуждае един голям проблем, е да се приказва за него , уточни Урумов. По думите му той е „ бранител на живота, на първо място “, а „ умишленото, умишлено, легално преустановяване на бременността убива дете “.

 Александър Урумов

Снимка: bTV

Не че поддържам абортите, такова решение не е елементарно и коства доста, само че въпреки всичко женските права са нещо, от което няма да отстъпя, тъй като на дамите е коствало хилядолетие, с цел да стигнат до тук и да разполагат с телата си, сподели Баджева. Зад това положително обръщение се крие  заплахата от връщане обратно към феодалния взор на мъжете да имат женското тяло . Това доста ме плаши, тъй като има такава наклонност и в Европа, освен у нас. При нас гласовете са още малобройни, само че на този протест имаше хора, които говореха, че са за ограничение на достъпа до аборт. Това, съгласно мен, е връщане обратно. Забраната не взема решение проблеми, а ги усилва. Защото, в случай че една жена желае да направи аборт, тя ще го направи, само че незаконно и доста постоянно – с цената на живота си. Вместо да спасим живот, ще загубим два, уточни журналистката.

 Мира Баджева

Снимка: bTV

Тя напомни, че съгласно юристите спирането на бременността до избран месец не е ликвидиране.

Урумов отвърна, че след десетата седмица сърцето на плода бие. „ Ако спирането на пулса на едно човешко създание, съгласно които и да е адвокати, не е ликвидиране, позволете ми да изкажа дълбокото си страдание към морала на тези адвокати “, сподели той.

По данни на Националния център за публично здраве у нас всекидневно се вършат най-малко 80 аборта.

Абортите са се трансформирали в промишленост.  За 60 години са направени 6 млн. легални аборта у нас . Нелегалните несъмнено са още толкоз. „ Две Българии са абортирани, кажете ми че това е обикновено! “, сподели Урумов.

Всеки аборт е тежък избор и коства доста, уточни Баджева. Според нея би трябвало да има психолози, свещеници или доброволци, които да приказват с майките, с цел да могат тези дами да погледнат казуса си с външна помощ и може би тогава ще могат да намерят сили да продължат живота на детето. Това съгласно нея е градивната позиция.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР