bTV Семейство на дете с мускулна дистрофия не получи полагаемата безплатна

...
bTV
Семейство на дете с мускулна дистрофия не получи полагаемата безплатна
Коментари Харесай

Абсурд по български: Отказаха полагаща се безплатна винетка на дете инвалид

bTV Семейство на дете с мускулна дистрофия не получи полагаемата безвъзмездна винетка. Причината – леката кола, която побира количката му, е записана като товарен автомобил.

Въпреки заболяването, 17-годишният Петър не пропуща учебно заведение – всеки ден родителите му го транспортират до там.

Наскоро купили кола с по-голям багажник поради 130-килограмовата количка на Петър, само че от обществените им отказали винетката.

" Жената зад гишето ми взе документите и сега, в който видя талона, че написа товарен автомобил, ми сподели – госпожо, няма по какъв начин да ви дам винетка ", изясни пред бТВ Десимира Ведричкова.

Според Закона за пътищата право на безвъзмездна винетка имат хора с над 50% ТЕЛК и с автомобил, който да дава отговор на три съответни условия. Семейството дава отговор на всички без едно – по документи колата им е записана от предходния притежател като товарна, а не като лека.

" Това е безспорна недомислица за мен. Трябва да дойдат да видят, да преценяват дали това е товарен автомобил? Или дали ще може с лек автомобил да съберем тази количка ", разяснява Георги Ведричков.

За да пререгистрира колата, фамилията би трябвало да заплати сред 400 и 1000 лв..

" Семейството единствено да си реши по какъв начин да работи – дали да си пререгистрира автомобила или да си закупи различен автомобил, който да дава отговор на условията и за който би могло да се даде безвъзмездна годишна електронна винетка ", сподели Анелия Василева, основен специалист в Агенцията за обществено подкрепяне.

И в двата случая безплатната винетка ще им излезе солена.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР