BtvПолицията кара туристите в района на Испанските стъпала да спрат

...
BtvПолицията кара туристите в района на Испанските стъпала да спрат
Коментари Харесай

Нови правила в Рим: Без катерене по паметниците и влизане във фонтаните

Btv

Полицията кара туристите в региона на Испанските стъпала да спрат да пият бира и да си обуят обувките

Кметицата на италианската столица Вирджиния Раджи показа разпоредба, забраняваща неприятното държание в града. Забраната включва яденето или пиенето към историческите обекти, катеренето по монументите, разхождане в полугол тип и влизането във фонтаните.

В реалност множеството от ограниченията в наредбата до момента са съществували като краткотрайни или пък са били рядко прилагани. Сега общинският съвет гласоподава те да станат непрекъснати. Който не се подчинява на разпоредбите, ще бъде изпъден от историческия център на града за 48 часа.

" Центърът на Рим е зона, предпазена от ЮНЕСКО ", напомни Раджи и даде обещание нулева приемливост за тези, които разрушават града.

Така Рим се причислява към напъните на наводнените с туристи градове. Миналата година Флоренция вкара разпоредба, налагаща санкции до 500 евро за тези, които ядат на тротоарите или на входните порти на кооперациите в региона на галерията Уфици.

Венеция в предишното забрани на туристите да ядат на площад " Свети Петър ", в случай че не го вършат в скъпите кафенета и заведения за хранене там. В Париж музеят Лувър затвори порти за през целия ден, откакто чиновниците споделиха, че посетителите са прекомерно доста и те не могат да се оправят с тях, напомня Българска телеграфна агенция. В Амстердам управляващите възнамеряват възбрана на обиколките с екскурзовод в квартала с алените фенери.

Кметицата на Рим сподели, че към този момент е почнала да написа писма на посланиците на страните, чиито жители са хванати да се държат неприятно.

Още през вчерашния ден общинската полиция пък стартира да кара туристите в региона на Испанските стъпала да спрат да пият бира и да си обуят обувките.

Според признатите ограничения Рим не разрешава и мнимите гладиатори, досаждащи на туристите в региона на Колизеума и на други исторически места и искащи пари за селфи с тях. Досега в тази тенденция имаше краткотрайни забрани, които обаче не дадоха резултат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР