БтвНе смятам, че би била дадена някаква конкретна информация по

...
БтвНе смятам, че би била дадена някаква конкретна информация по
Коментари Харесай

Съдия Дишева: Гешев слага каруцата пред коня

Бтв

Не считам, че би била дадена някаква съответна информация по случая. Доколкото ми е известно, просто не се разботи по този метод. Друг е въпросът какво ще прави Висш съдебен съвет с тази информация, в случай че я получи. Това сподели в предаването " Тази неделя " по БТВ членът на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет арбитър Атанаска Дишева по повод изявлението на държавния секретар на Съединени американски щати, в което арбитър Андон Миталов се показва като участник в " сериозна корупция " и му се не разрешава да влиза в страната.

Не мога да отговоря по какъв начин американската страна има такава информация - евентуално има начини за събирането им. От една страна, би трябвало да се има вяра на американската страна, излизайки с такава позиция. От друга страна ние съществуваме в личната си страна и би трябвало да се съобразяваме със личните си правила и с презумпцията за непорочност. Едва когато сходно дело стигне до съда, съдът може да се занимава. Съдът самичък по себе си не събира информацията. Не мога да отговоря на въпроса за какво не разполагаме с сходна информация, евентуално проверяващите органи би трябвало да бъдат запитани за това, съобщи арбитър Дишева.

Тя посочи, че се е срещнала се настояването на правосъдния министър Данаил Кирилов арбитър Миталов да бъде освободен от служба. Поначало министърът е легитимиран по закон да прави искане за дисциплинаро наказване и за премахване на арбитър, съобщи арбитър Дишева, като разясни, че както тя, по този начин и Висш съдебен съвет могат да имат позиция, едвам откакто се срещнат с съответните данни по делото.

Тя посочи, че не познава арбитър Миталов. Единственият случай, когато съм чувала името му, е около случая с освобождението на Николай Малинов, с цел да пътува до Русия. Направи ми усещане, че в изказването не се приказва за съответен случай. Свързването със случая с Николай Малинов е въпрос на интерпретация, разяснява членът на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

Съдия Атанаска Дишева, която при избора на Иван Гешев за основен прокурор гласоподава " срещу ", сподели, че интензивността на прокуратурата в последните седмици не е трансформирала позицията ѝ. Това, което се случва, не опровергава с нищо това, поради което не гласувах за тази кандидатура. Като образец мога да дам неспазването на презумпцията за непорочност при случая с президента. Поставя се каруцата пред коня. Извършват се дейности, които допускат една потвърдена виновност, а в тази ситуация не е по този начин, уточни арбитър Дишева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР