бТВ Актьорът Даниел Михайлов беше арестуван в Пловдив за хвърлени яйца

...
бТВ
Актьорът Даниел Михайлов беше арестуван в Пловдив за хвърлени яйца
Коментари Харесай

Арестуваният и уволнен актьор: Първият задържан съм за хвърляне на яйца

 бТВ Актьорът Даниел Михайлов беше задържан в Пловдив за хвърлени яйца по здравния министър доктор Костадин Ангелов. Заедно с него беше задържан и Валентин Караджов. Стигна се и до уволнението на Даниел Михайлов от Габровския спектакъл.

" Избрахме тази форма на митинг, тъй като ни писна да протестираме просто против здания. Разбрахме, че господин Ангелов ще идва в Пловдив и го посрещнахме ", сподели в предаването на bTV  " Тази събота " артистът.

Той съобщи, че желаят оставка на цялото държавно управление и на основния прокурор.

" Г-н Ангелов е един от тези, които сплашваха непрестанно хората с ковид. Затова и част от митинга ни беше с найлонови черни чували, тъй като разбрахме, че не му стигат ", изясни Михайлов. Той сподели и решение на съда, в което са приети за отговорни за хвърлянето на яйца по постройката и по чиновник от защитата.

" Второто е погрешно. Хвърлени са две яйца по постройката и може би сме първите наказани, тъй като протестираме с яйца ", сподели артистът.

Валентин Караджов описа от своя страна, че в ареста над него е упражнено полицейско принуждение.

" Причината за това беше, че отхвърлих да дам паролата на телефона си, а те желаеха да изтрият клиповете, които съм разгласил във " Facebook ", където излъчвах онлайн. След като отхвърлих, ми бяха нанесени няколко удара в главата и разнообразни елементи на тялото. Изкарал съм си здравно ", сподели Караджов.

 

Двамата са обжалвали, а в понеделник е планувано второ дело в Окръжния съд в Пловдив. Протестиращи се готвят да се съберат пред постройката, с цел да ги поддържат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР