bTV ви връща назад във времето – към втория ден

...
bTV ви връща назад във времето – към втория ден
Коментари Харесай

При визитата на Чарлз във Варна: Забранили на служители в сиропиталището да го докосват

bTV ви връща обратно във времето – към втория ден на втората аудиенция у нас на крал Чарлз III , тогава към момента принц на Уелс. Мястото е Варна.

На 14 март Чарлз посещава дома за безпризорни деца „ Гаврош “ , с цел да се запознае с работата в сиропиталището, както и да наблюдава развиването на децата.

Той акцентира, че тези мемоари не трябва да остават единствено в архивите

„ При нас имаме най-вече деца без родители. По тази причина пристигна и принц Чарлз. За това се приказва малко в България, само че той е посветил неговата благотворителна активност на отбрана на най-бедните деца по света “, споделя доцент Пенка Стоянова, която в тези години е била шеф на дома за изоставени деца.

800 служители на реда, 12 снайперисти и цялостна обсада на централната част на града – това са ограниченията за сигурност , които са съпровождали визитата на Чарлз III във Варна. 20 дни преди неговата поява дом „ Гаврош “ е посетен от органите на реда, както и от представители на английското посолство.

Столичният общински съвет организира тържествената сесия във връзка празника на София

„ В деня на неговото идване внезапно се опънаха едни платна, които образуваха тунел . Нямаше никаква видимост от прилежащите блокове. Това беше направено за негова сигурност “, споделя още доцент Пенка Стоянова.

Всички чиновници в сиропиталището били помолени да не употребяват парфюми и дезодоранти, както и лакове с остра миризма. Казали им, че принцът на Уелс има нетърпимост към прекомерно остри аромати . Било неразрешено също по този начин да се допират до него.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР