бТВ Просто си върша работата, никога не съм го приемала като

...
бТВ
Просто си върша работата, никога не съм го приемала като
Коментари Харесай

Фелдшерката, която трогна цяла България, проговори за чудото с близнаците!

бТВ " Просто си правя работата, в никакъв случай не съм го приемала като някакво мъжество " – по този начин фелдшерката от незабавния център в Стражица Илиана Петрова вижда израждането на близнаци в кола за спешна помощ от преди няколко месеца. Историята е невероятна и поради това, че майката дори не е знаела, че чака и второ дете, предава bTV.

" Ражда Калина и аз й благопожелавам, обслужих бебето и започнах да й приказвам (…) Тя ми вика: " Ама, докторке, аз напрягам ", споделям й: " Спри, ще изродим плацентата в болничното заведение ". В един миг поглеждам към нея и виждам главата на второто дете, което потегля. Ние се движим с доста огромна скорост… ", описа Илиана.

Така се стига до очакване, а, въпреки и рядко – и до експанзия. " Ако има система, в която да се санкционират непозволените ходения на " Спешна помощ " до даден адрес, то нещата ще се оправят ", счита Илиана.Спрели и в това време догонилите медицинския автомобил близки помогнали. Второто бебе обаче не изплакало, наложило се да го реанимира на място: " Работила съм в дом за деца с душевни недъзи. Знам, че неналичието на О2 при ражданията води до огромни увреждания. Може би майчиният ми инстинкт запази и бебето, и майката, и мен ".

Днес близнаците са здрави, родителите са извънредно признателни.

По думите й такива раждания има по няколко на година. За селищна система 22 обитаеми места, отдалечени на огромни дистанции и с неприятни пътища, има единствено една кола за спешна помощ. Хората ги почитат, само че постоянно има сигнали за дребни неща като сравняване на уред за кръвно или пък неосигурени пациенти разчитат на тях за неща, за които нормално човек би трябвало да се обърне към персоналния си доктор.

Тя е някогашна хандбалистка, 16 години е била в армията като шеф на здравна работа, а от 12 е в системата на незабавната помощ. Категорична е, че това е " най-хубавата работа ".

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/feldsherkata-koyato-trogna-tsyala-blgariya-progovori-za-chudoto-s-bliznatsite_news647984.html
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР