БтвДокато хетеросексуалните хора имат право да избират дали да сключат

...
БтвДокато хетеросексуалните хора имат право да избират дали да сключат
Коментари Харесай

Адвокат: Трябва да се гарантира някаква форма на припознаване на брак за хомосексуалните


Бтв

„ Докато хетеросексуалните хора имат право да избират дали да сключат брак, хомосексуалните няма това право. Трябва да им бъде обезпечена най-малко някаква форма на припознаване на това общуване ”, безапелационна е юристът и деятел за човешки права Деница Любенова.

Любенова съставлява Лили Бабулкова – дамата, която съди Столичната община, тъй като отхвърлят да признаят брака ѝ с друга жена. Двете сключили цивилен брак във Англия, където това е позволено и в този момент се пробват да го узаконят и в България.



„ Родителите ми одобриха доста добре връзката ни. Няколко години по-рано схванаха за половата ми ориентировка. Трябваха ми няколко месеца да събера решителност да приказвам с тях и мога да се похваля, че съм един от немногото хора, които не са имали никакви разтърсвания в фамилията по-късно ”, споделя Бабулкова.

„ Бракът би трябвало да е право, а не обвързване ”, безапелационна е Бабулкова.

Тя и брачната половинка ѝ се решили на тази стъпка и от прагматична позиция, тъй като и двете доста желаят да имат деца дружно.

 

„ Според мен правото е на наша страна в тази ситуация, само че в това време се изисква доста храброст от страна на този, който ще отсъди най-после ”, счита Любенова.

„ Имаме право на брак дотолкоз, че ние съществуваме. Пред закона сме тъкмо толкоз задължени, колкото всички останали  и най-важното – в случай че ние получим това право, на никого нищо не лишаваме и не пречим ”, споделя Бабулкова.

„ Когато един законодател не признава връзките на хората с хомосексуална ориентировка, тогава приказваме за третиране към тези хора като с втора употреба жители и придаване на по-ниска морална стойност на техните връзки ”, безапелационна е Любенова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР