БТА Състав на Апелативния специализиран съд, в който участва и неговият

...
БТА
Състав на Апелативния специализиран съд, в който участва и неговият
Коментари Харесай

Съдът остави окончателно в ареста Красимир Живков и Атанас Бобоков

 БТА Състав на Апелативния профилиран съд, в който взе участие и неговият ръководител Георги Ушев, удостовери наложения непрекъснат арест на предприемача Атанас Бобоков и към този момент някогашния зам.-министър на екологията Красимир Живков. В ареста остават и упрекнатите дружно с тях за противозаконен импорт и обработка на боклуци Николай Миховски - шеф на плевенска компания, която е трябвало да преработва боклука, и някогашният шеф на РИОСВ-Плевен Габриел Савов. Съдът наложи по-лека мярка - домакински арест, по отношение на Айгюн Еминов - фиктивен притежател на една от компаниите за преправка на отпадъците. 

Определението, което беше наложено след 8-часово съвещание, е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

Останалите обвиняване от общо 10, измежду които и братът на Атанас Бобоков - Пламен, остават на независимост, самият той беше пуснат против 1 млн. лв. гаранция.

Атанас Бобоков, Живков, Миховски, Савов и Еминов желаеха по-лека мярка за неотклонение. Съдът обаче одобри, че има обосновано съмнение, че те са направили закононарушението, за което са упрекнати. Нямало данни обвинените да се укрият, само че имало заплаха да извършат нови закононарушения.

Според обвиняването компанията на Бобоков " Монбат ", посредством друга компания, е изпратила десетки тонове рисков боклук край Лом. На площадка край Плевен се съхранявали рискови боклуци, а компаниите, които трябвало да преработват нямали такава опция. Една от тях била под контрола на някогашния зам.-министър. Формалният им притежател бил мъж на име Васил Коцев, който в Ботевград бил прочут с прякора Сина на Живков, написа дир.бг.

Съдебното решение ядоса юриста на Атанас Бобоков - Илиян Василев, който попита на кого е трябвало да бъдат давани отпадъците, откакто са били давани на лицензирани български компании.

" Това е огромният въпрос, на който няма отговор ", съобщи известният правист.

По думите му компаниите, на които са излъчени отпадъците, са получили позволение от Министерството на околната среда.

По-рано самият Атанас Бобоков съобщи пред съда, че той е фабрикант, а не олигарх и престъпник, и акцентира:

" Няма отпадъци, те са в главата на прокурорите ".

Красимир Живков пък разяснява, че обвиняването или е неточност, или поръчка.

Според прокуратурата групата е работила от 2014 година до момента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР