БТА Времето за декларации от страна на политическите партии изтече. Хората

...
БТА
Времето за декларации от страна на политическите партии изтече. Хората
Коментари Харесай

Румен Радев: Времето неумолимо изтича, търпението на българите се изчерпва

 БТА " Времето за заявления от страна на политическите партии изтече. Хората желаят ясно поета отговорност ".  Това разгласи президентът  при визитата си в Тополовград.Той добави, че до петък би трябвало да връчи мандата за сформиране на кабинет. 

По мотив мигрансткия напън президентът уточни, че съгласно него това е проблем, само че страната взима съответни ограничения. 

Това е проблем и аз мисля, че наред с повишаването на миграционния напън страната ни взема съответни ограничения. " Над 4 млн. лв. са нужни на месец за увеличаване, тъй че и армията да се включи и усили защитата на границата с Турция. Тези пари ги има в запаса, само че от Народното събрание зависи да актуализира бюджета ", уточни той. 

На въпрос, дали обвързва връчването на третия мандат за сформиране на кабинет с актуализацията на бюджета той отговори: " Първо, аз не съм обвързал връчването на мандата с актуализация на бюджета, само че това е нещо което би трябвало да се случи и аз приканвам нашите народни представители, освен да изслушват министрите, да бъдат виновни ". 

По думите на президента разговорът сред партиите и президентската институция е значим, само че доста по-голям е разговорът сред самите партии, които би трябвало да намерят формула да образуват държавно управление.

" Времето непреклонно изтича. Аз мога да забавя до петък. Всички варианти са вероятни, само че аз очаквам доста ясна поръчка от партиите към хората, към жителите, че те са в положение да образуват стабилно болшинство. От всички диалози, които водих тези дни със стотици жители, българите гледат с огромна вяра. Но партиите би трябвало да знаят, че търпението на българите се изчерпва. Когато се вършат тънки партийни сметки сметки - да се мисли за ползите на хората. Партиите би трябвало да потвърдят че имат място в този парламент ". 

" Всички варианти са вероятни. Чакам явен сигнал от партиите – те би трябвало да решат. Липсва една доста значима думичка в нашия парламент – компромис ", отговори Радев на въпрос на коя партия ще връчи третия мандат. Той беше безапелационен, че до последния миг се надява  разговорът сред партиите да се води по подобен метод, че да реализираме триумф. " Иначе отиваме на предварителни парламентарни избори ", съобщи президентът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР