„БСП започва поредица от срещи с цел създаване на обща

...
„БСП започва поредица от срещи с цел създаване на обща
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Срещите не бива да бъдат тълкувани като обща заявка за управление или явяване на изборите


„ Българска социалистическа партия стартира поредност от срещи за основаване на обща платформа за дейности за провеждането на почтени избори. Първите срещи са с наши обичайни сътрудници. Започваме с 10 партии и 5 неправителствени организации. Утре има още толкоз поканени “. Това съобщи за БНР Атанас Зафиров, заместник-председател на Българска социалистическа партия по съдружната политика, след днешния първи кръг от диалози сред Българска социалистическа партия и извънпарламентарни партии и НПО-та за общ фронт за гарантиране на почтен и транспарантен избор.

Той напомни, че през годините сме ставали очевидци на замяна на вота на българските жители - заплатен, корпоративен избор, подправени протоколи, разнасяне на чували. " Надявам се на тези срещи да потърсим формите и методите, с които това да бъде прекъснато.,

Зафиров посочи, че от Българска социалистическа партия оферират Декларация за свободни и почтени избори, както и съответни дейности, към които да се обединят всички политически и неправителствени субекти, настояващи за почтен избор. „ Срещите не трябва да бъдат тълкувани като обща поръчка за ръководство или явяване на изборите “, безапелационен е социалистът и акцентира, че крайната цел е промяната на порочния модел на ръководство.

Той подчертава върху нуждата от висока изборна интензивност на идните избори. " Предоставяйки опция нашите членове в изборната администрация да бъдат употребени от извънпарламентарните партии – това би трябвало да бъде самобитен бонус за тях ", означи още Зафиров.

От Българска социалистическа партия внасят и предложенията си за промени в Изборния кодекс, измежду които въвеждане на видеонаблюдение на броенето на бюлетините и дейната регистрация.

Според Зафиров тези ограничения ще допринесат за гарантиране честността на изборите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР