БСП започва подписка за спиране на сделката за продажбата на

...
БСП започва подписка за спиране на сделката за продажбата на
Коментари Харесай

​БСП започва подписка за спиране на сделката за продажбата на ЧЕЗ

БСП стартира подписка за прекъсване на договорката за продажбата на ЧЕЗ, разгласи водачът на партията след среща с посланика на Чехия у нас. Корнелия Нинова съобщи на Душан Щраух писмо до чешкото държавно управление с въпроси, свързани с продажбата на ЧЕЗ.

Целта на Българска социалистическа партия е с групов иск да се спре договорката с продажбата на ЧЕЗ. След което българската страна да кандидатства наедно с други възможни претенденти за закупуване на активи на сдружението.

Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Обръщаме се към тези хора, който е склонен да съберем подписка, юристите да я оформят уместно. Да внесем един групов иск пред съдилищата или на Чехия, или на България , или и на двете места. И да желаяме от съда прекъсване на договорката.
Нинова дефинира като под паника ход утринната среща на Гинка Върбакова в Министерския съвет.

Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Самият Борисов се докара до там, министър председател на европейска страна, ръководител на Съвета на Европейски Съюз да се моли на Гинка от Пазарджик да трансферира на страната акциите. Мисля, че в по-унизително състояние не сме били.
Посланикът на Чехия отхвърли коментар по договорката, даде позитивна оценка за работата на ЧЕЗ.

Душан Щраух - дипломат на Чехия в България: За тези 14 години в България ЧЕЗ способства за енергийната сигурност. И резултатите за българите са положителни - всичко е осъвременено, няма прекъсване на тока в това студено време.
Щраух е безапелационен, че не познава Гинка Върбакова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР