БСП започна консултациите си с ИТН относно третия мандат за

...
БСП започна консултациите си с ИТН относно третия мандат за
Коментари Харесай

ИТН на консултациите: Искаме правителство със същите партии

БСП стартира консултациите си с Има Такъв Народ по отношение на третия мандат за сформиране на държавно управление.

"Получихме третия мандат, даваме си сметка каква отговорност тежи върху нас ", стартира при започване на договарянията водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

"Бихме желали през днешния ден като първи диалог да изясним няколко въпроса, предстоят ни поредност от диалози, само че дано стартираме през днешния ден кардиналните диалози да изясним. Първо заявяваме безусловно изрично, че имаме съществени планове да опитаме да създадем държавно управление, тъй като знаем какво ни чака в идващите месеци, страната и народа. Нямаме никакво желание да губим време с напразни договаряния и фалшификати на договаряния. Просто би трябвало да си кажем през днешния ден, да, ще вършим, или няма да вършим и да се знае, че отиваме на избори ", обърна се Нинова към представителите на "Има подобен народ ".

"Днес ще покажем дали имаме мъдрост, разсъдък, водачество. Ние сме подготвени на диалози, на градивни диалози. Нашето поредно мнение е, че избори сега не са нужни, че изборите няма да доведат до по-добри резултати ", съобщи Ива Митева.



"Запознати сме с програмата, ще я разясняваме с Вас по-късно. Имаме съвпадение по съвсем всички точки ", сподели Митева.

"Ние към този момент декларирахме, че ще сме градивни и желаеме да има държавно управление от четирите партии, които управлявахме до в този момент ", съобщи Тошко Йорданов.

"Изработената стратегия покрива до огромна част съдружното ни съглашение, имаме някои бележки по нея, само че сме подготвени да ги обсъдим ", добави той.

„ Най-сложно е възобновяване на разговора сред Има Такъв Народ и Политическа партия “, разяснява незабавно след връчването на третия мандат водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Има Такъв Народ нямат спор с Българска социалистическа партия, които имат нелеката задача да обединят партиите от обединението. Не е разумно Асен Василев и Кирил Петков да бъдат в изпълнителната власт “, разяснява пък депутатът от "Има подобен народ " Станислав Балабанов преди дни.

Той отхвърли да назове кой би бил най-подходящият претендент за министър председател. "Ние бяхме заслепени, че тези хора са приключили в чужбина, че имат нужното обучение, че са готови, само че шест месеца по-късно се оказа, че са преяли с власт ", посочи Балабанов.

Има Такъв Народ не се опасяват от избори и не се пробват да се задържат на власт. Ако не е допустимо да продължим дружно, няма нищо по-прекрасно да излезем още веднъж на избори, посочи депутатът.

Ако се стигне до нови предварителни парламентарни избори, Има Такъв Народ ще се явят независимо, а не в коалиция, безапелационни са от партията.

Във вторник мандатоносителят организира съвещания с "Продължаваме Промяната " (ПП), предстоят диалози и с "Демократична България "(ДБ).

След срещата Българска социалистическа партия и Политическа партия препотвърдиха направената към този момент стратегия и оповестиха, че името на премиера ще стане ясно, в случай че се обезпечи болшинство за политиките в нея.

От Българска социалистическа партия считат, че претендентът за министър-председател би трябвало да бъде посочен от Политическа партия - най-голямата политическа мощ в Народното събрание.

След това ще имаме втори кръг диалози, откакто се уверим, че имаме болшинство по управническата и законодателната стратегия, добави Нинова.

Тя увери, че на първите диалози ще бъдат изслушани настояванията на всички сътрудници и по-късно ще се търси единодушие по останалите въпроси.

Ако Българска социалистическа партия не успее да събере болшинство за постоянен кабинет с третия мандат, 47-ят парламент ще бъде разхлабен от президента.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР