БСП задържа третия мандат до 10-15 септември, срок, до който

...
БСП задържа третия мандат до 10-15 септември, срок, до който
Коментари Харесай

БСП връща мандата към 10-15 септември, дотогава - преговори и актуализация на бюджета

Българска социалистическа партия задържа третия мандат до 10-15 септември , период, до който си слага за цел да се извърши актуализацията на бюджета и да се на митинга, с цел да водят договаряния. Това стана ясно през днешния ден от думите на водача на партията Корнелия Нинова , която направи изказване в Народното събрание.

След нещата започнаха да се трансформират, сподели Нинова. Българска социалистическа партия обаче проучва ниските пенсии и приходи, рецесията с ковид, вероятността лекарите на първа линия да останат без 1000 лева, висока безработица, служители на реда и военни без средства за защита на границата...

Цялата отговорност лежи върху Българска социалистическа партия - в случай че върне мандата незабавно, президентът би трябвало да разпусне Народното събрание и да назначи нови избори, разясни Корнелия Нинова. Тя посочи, че през вчерашния ден управлението на Българска социалистическа партия се е събрало на среща, с цел да разиска разновидностите, там участвали експерти и конституционалисти.
 Христо Иванов: Всичко, което се прави с третия мандат, е предизборна битка на Нинова
Христо Иванов: Всичко, което се прави с третия мандат, е предизборна битка на Нинова

Срещнал се с Трифонов на 7 август в една-единствена среща

Трябва да бъде решен третият мандат, вметна Нинова и изясни, че Българска социалистическа партия имат две варианти - или връщат мандата, или го държат до отговор на всички рецесии и въпроси, най-много до актуализацията на бюджета . Ние избираме второто, разгласи тя.

Държим да има срещи с другите партии - на тях да кажат кой желае постоянен кабинет, кой не и за какво , настоя още водачът на левицата. Тя изиска на срещите с протестните партии и Има Такъв Народ да се реализира съглашение да се редуцира периода за актуализацията на бюджета на второ четене, който в този момент е 7 септември, да се работи непрекъснато и да се гласоподава смяната, с цел да има средства за превъзмогване на рецесиите.

Ако не стигнем до нищо - 10-15 септември връщаме мандата , заяви Корнелия Нинова.
 Българска социалистическа партия установи: Има Такъв Народ вместо да изчегъртат ГЕРБ, ги бетонират във властта
Българска социалистическа партия установи: Има Такъв Народ вместо да изчегъртат ГЕРБ, ги бетонират във властта

В изявлението на Трифонов имало доста несъгласия

Тя се обърна особено и към някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, който споделил, че Българска социалистическа партия би трябвало да върне мандата, тъй като е в изолираност. " Борисов, отговорете си на въпроса за какво никой не желае в Народно събрание да беседва с ГЕРБ и кой е в изолираност ", прикани го тя.

Корнелия Нинова добави още, че не е посещавала офиса на Слави Трифонов . " Не съм посещавала офиса на Слави и на която и да е друга партия, всички срещи сме провеждали тук в Народно събрание, където му е мястото, за всички срещи сме ви уведомили авансово ", увери тя.

" Виждам, че вместо да има разсъдък и успокоение, стартира акция на отговорности - ние не сме съдии, кой е отговорен, присъдата ще я даде българският народ . Ако мога един съвет да дам, не престават с взаимните обвинявания, нападки, обиди, вадене на диалози от офиси, обвинявания за министри - това е непродуктивно, залагате мини пред идващия парламент ", безапелационна бе тя.
 Мария Капон съзря преодоляване на митинга и предоставяне на време на Борисов и Гешев
Мария Капон съзря преодоляване на митинга и предоставяне на време на Борисов и Гешев

Слави Трифонов изгорил третия мандат

Лидерът на Българска социалистическа партия ги прикани да се смирят малко , защото " минират диалозите ". Да създадем финален опит, ние ще извървим пътя напред, а с цел да се сътвори кабинет - би трябвало единодушие на 4-те партии, уточни тя.

Нинова преди този момент акцентира, че Българска социалистическа партия и до момента били създали всичко допустимо - обърнали са се към новите партии с две цели, а точно - постоянен кабинет и промяна на модела на Бойко Борисов.

" Те не желаят да поддържат такова държавно управление, всяка партия има право сама да взема решения. Направихме всичко належащо за разговор с всички - умно, умерено, държавнически ", увери водачът на Българска социалистическа партия.
 Борисов корав против Радев, Нинова, Манолова и Иванов и по-мек към Слави Трифонов
Борисов корав против Радев, Нинова, Манолова и Иванов и по-мек към Слави Трифонов

Министрите на Радев, Кирил Петков и Василев персонално упорствали Слави да ги остави министри
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР