БСП за България“ върна неизпълнен третия мандат за съставяне на

...
БСП за България“ върна неизпълнен третия мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Радев: Трудната политическа обстановка не намери решение и в 48-ото НС

„ Българска социалистическа партия за България “ върна несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление

Явно и този път сложната политическа конюнктура не откри позволение и отиваме на следващи предварителни парламентарни избори. Това съобщи президентът Румен Радев на среща през днешния ден в президентската институция с представители на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “. На парламентарната група президентът връчи третият мандат за сформиране на държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание.  Политическата мощ не уточни претендент за министър-председател и върна мандата несбъднат. В срещата взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Румен Радев поздрави партията за положените старания да сформира постоянно държавно управление и пожела триумф на идния парламентарен избор.

Държавният глава подсети, че през днешния ден му следва среща с представители на управлението на Централната изборна комисия, с които ще разиска готовността на комисията за организацията и провеждането на предварителни избори за Народно заседание. На база и на информацията от тази среща президентът ще вземе решение за разформироване на 48-ото Народно събрание и за насрочване на датата за идващите парламентарни избори. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР