БСП за България остава последователна и принципна в борбата с

...
БСП за България остава последователна и принципна в борбата с
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Оставаме последователни в борбата с модела на задкулисно управление

" Българска социалистическа партия за България " остава поредна и кардинална в битката с модела на подмолно ръководство и в битката за правова и обществена страна, заявява от парламентарната естрада водачът на социалистите Корнелия Нинова.

" Няма по какъв начин тези, на които са им цялостни чекмеджетата, да седнат да се схванат с тези, които нямат нищо и са на площада ", сподели Нинова, цитирайки думи на президента Румен Радев от 2020г.

Лидерът на " Българска социалистическа партия за България " прикани политическите обединения в 480ото Народно заседание да реализират единодушие към Бюджет 2023. Социалистите ще упорстват за нарастване на приходите, поддръжка за енергийно бедните, две цени и таван на цените на ток, парно и газ, 850 лева минимална работна заплата, необлагаем най-малко, еднакъв на прага на бедността - 504 лева, освобождение от налог върху приходите на младежите до 26 години, втората година майчинство да е равно на минималната работна заплата, безвъзмездни учебници и медикаменти за децата.

" Виждаме, че през днешния ден и други сътрудници от други партии, които по-рано отричаха тези ограничения като антипазарни, в този момент ги одобряват. Изправени пред каскада от рецесии, би трябвало да решим четири неща - благосъстоянието на българския народ, финансовата непоклатимост и развиване на стопанската система, безкомпромисната битка с корупцията и гарантиране на мира за българския народ и неговото достолепие. ", съобщи Нинова.

От " Българска социалистическа партия за България " остават срещу даването на военна помощ на Украйна. Ще гласоподават и срещу предлагането на служебното държавно управление за закупуване на изтребители на лизинг.

Социалистите ще изискат чуване на управлението на Българска народна банка, в което специалистите да кажат какви ще са следствията за България от влизането на страната в еврозоната. След като чуят изводите на Българска народна банка, от " Българска социалистическа партия за България " ще решат дали да поддържат въвеждането на еврото у нас.

Корнелия Нинова добави още, че ПГ на " Българска социалистическа партия за България " ще предложи по-строги санкции за нарушителите на пътя и ще внесе декларация, осъждаща езика на омразата, експанзията, унижаването на българското знаме и знаци и на българския химн в Република Северна Македония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР