БСП връща неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. Това

...
БСП връща неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. Това
Коментари Харесай

БСП връща третия мандат неизпълнен, чака се разпускане на НС и дата за избори

БСП връща несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление. Това ще стане в 10.00 часа на „ Дондуков ” 2, където Румен Радев ще одобри представители на парламентарната група, на която бе предоставено да уточни претендент за министър-председател, оповестиха от прессекретариата на президента.

До тук се стигна откакто левицата не получи поддръжка от политическите сили в Народното събрание за съставяне на държавно управление. Партията не излъчи собствен претендент за министър-председател, а мандата получи самата Нинова.

Връщането на мандата поставя точка на конституционната процедура, а президентът ще би трябвало да уточни дати за разформироване на Народното събрание, да назначи нов длъжностен кабинет и да разгласи на коя дата ще бъдат следващите предварителни избори.

Именно следващите предварителни парламентарни избори са евентуалната тематика на срещата на Радев с представители на управлението на Централната изборна комисия в 14 часа през днешния ден.

Предстои президента да издаде тази седмица декрет за разформироване на 48-ото Народно заседание, а преди този момент да назначи и длъжностен кабинет. Вече стана ясно, че негов министър председател още веднъж ще бъде Гълъб Донев. Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, дефинира и датата на изборите за ново Народно заседание.

Избори за нов парламент се създават най-късно до два месеца след преустановяване на пълномощията на предходния.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР