БСП внесе сигнал до Европейската служба за борба с измамите

...
БСП внесе сигнал до Европейската служба за борба с измамите
Коментари Харесай

БСП внесе сигнал до ОЛАФ по скандала "Ало, Банов съм"

БСП внесе сигнал до Европейската работа за битка с измамите ОЛАФ във връзка със абсурда с ремонта на Ларгото, станал прочут като " Ало, Банов съм ".

Снимка: Ладислав Цветков

Депутатът от левицата Елена Йончева съобщи, че е връчила в представителството на Еврокомисията аудиозаписи - изявление с тайния й очевидец на диалога и документи, подкрепяща нейните изказвания за корист.

Снимка: Ладислав Цветков

Според нея са дописвани актове за прекъсване на градежа на столичното Ларго по независещи от строителя аргументи, с цел да не се заплащат неустойки.
Ново развиване по аферата " Ало, Банов съм " Елена Йончева внася в понеделник в ОЛАФ и съответните органи всички записи и данни
Йончева беше съпроводена от група народни представители от Българска социалистическа партия. А сигналът й е подписан от водача на левицата Корнелия Нинова.

По-рано, същите данни били предадени и на прокуратурата. От Българска социалистическа партия са на мнение, че другите информации по адрес на посочения за създател на записа целят отклонение на вниманието.
Скандалът „ Ало, Банов съм ”: Йончева твърди, че са дописвани строителни документи (ОБЗОР) Последва и реакция на министъра на културата в профила му в обществените мрежи
" Смятам, че казусът е пределно явен. Доказателствата са безспорни, както от документите, по този начин и от аудио-звуковия файл. Така че аз нямам подозрения, че тези изводи ще съвпаднат”, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева.

„ Моля обществото да се концентрира върху същността на казуса. Същността е не по какъв начин е изработен записът, не кой го е направил, а какво се приказва в записа и по какъв начин се ръководи страната. Нека забележим тези актове дописвани ли са, спестени ли са 700 хиляди на компанията изпълнител”, съобщи и депутатът от левицата Георги Свиленски.
Банов отговори на Йончева: Всички документи са предадени на прокуратурата Според него партийната агитация е използвала за лични цели културата
Министърът на културата Боил Банов отвърна, че към този момент е дал своите пояснения и има вяра в институциите. По думите му партийната агитация е използвала културата за своите цели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР