БСП върна мандата за съставяне на правителство. Изборите най-вероятно ще

...
БСП върна мандата за съставяне на правителство. Изборите най-вероятно ще
Коментари Харесай

БСП върна мандата, предсрочните избори ще са на 11 юли

Българска социалистическа партия върна мандата за сформиране на държавно управление. Изборите най-вероятно ще са на 11 май, сподели президентът Румен Радев.

Г-н президент, нашето предпочитание бе да има държавно управление, което да реши няколко значими въпроса: да одобри обществени ограничения в помощ на хората, да уточни стопански ограничения в помощ на бизнеса, да приготви проекта за възобновяване и развиване и да стартира същинска проверка на кабинета „ Борисов ”, сподели Нинова. И продължи: „ В името на тези цели подадохме ръка на втората партия, уви ръката ни не бе призната. Новите партии не одобриха даже тези цели. Така е ясно, че не можем да съставим кабинет ”.

Нинова напомни решението на великденския пленум на Българска социалистическа партия в събота за връщане на мандата и сподели: „ Няма смяна в позицията ни ”. След което върна досието на Радев.

Ако и след идващите избори не се сформира държавно управление, България може да изпадне освен в политическа, само че и в Конституционна рецесия, сподели през днешния ден президентът Румен Радев, откакто одобри върнатият мандат от Българска социалистическа партия. Той добави, че новата ЦИК ще влезе в своята роля по едно и също време с разпускането на Народното събрание и насрочването на изборите. Радев разгласи, че по съставянето на ЦИК ще се работи и на Гергьовден, а указът за назначението на комисията се чака на 11 май. В тази обстановка се обрисува изборите да са на 11 юли, добави Румен Радев.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР