БСП - София настоява за незабавно свикване на заседание на

...
БСП - София настоява за незабавно свикване на заседание на
Коментари Харесай

И Таков скочи срещу Нинова: Незабавен конгрес, кардинални промени

БСП - София упорства за неотложно привикване на съвещание на 50-тия конгрес на партията. Това съобщи водачът на столичните социалисти Иван Таков. „ Ръководството на Българска социалистическа партия сподели, че резултатите от изборите „ не били чак толкоз неприятни ”. Чак толкоз - не. Много са неприятни, съобщи Иван Таков пред членовете на Градския съвет. - Лоши са, тъй като хиляди членове и симпатизанти не гласоподаваха или гласоподаваха за друга партия. Лоши са, тъй като надменно дребен брой младежи гласоподаваха за нас. Защо да изберат Българска социалистическа партия? Младите през днешния ден не са тези от преди 70 години, не са и тези от преди 30 години. Това са нови, други хора. Ако не откри път към тях, Българска социалистическа партия е обречена ".

Таков уточни, че отговорност носят всички, само че най-много ръководителят. 

„ Като изключим към 40 години от над 130-годишната ни история, ръководенето на Левицата в България е било повече групово дело, в сравнение с еднолично. Днес нещата не са напълно по този начин ”, сподели той.

Лидерът на Българска социалистическа партия - София означи, че неприятното показване на социалистическата партия на отминалите избори се дължи и на неналичието на нови хрумвания и нови управнически политики.

„ Консерватизмът заменя социализма. Показателно е, че Българска социалистическа партия е наричана „ обществена ” партия, а не - социалистическа. Президентът Румен Радев е разгласен за противник, до момента в който болшинството от партията вижда в него собствен ”, разясни Иван Таков.

„ Тъй като ръководителят и Българска социалистическа партия следват разнообразни логики, Партията беше докарана до положение на организационна рецесия ”, съобщи Иван Таков. – „ Бяха прекратени разговорът и всички благоприятни условия за въздействие върху решенията на управлението. Вътрешнопартийните полемики бяха сменени от непрекъснато търсене на врагове и налагане на еднолични решения ”.

Таков се разгласи за съществени промени – „ Все още не е късно да се събудим от този неприятен сън. Защото сме уверени, че болшинството от хората и в София, и в страната имат потребност от различен вид политика - политика, която освен на приказки води война против обществените и стопански неравенствата, политика която дава опция за заслужен живот на всеки българин. И в случай че ръководителят и нейният екип не могат да предложат такава политика, то Българска социалистическа партия може. За да спрем срутва са нужни умни решения. Затова считам, че висшият орган на Партията би трябвало да бъде призован допустимо най-скоро, с цел да се занимае със „ здравния ” статус на Българска социалистическа партия. Да дефинира правилния път. С кого и по какъв начин. Партията и нейните структури се нуждаят от нова стратегия за идейно и организационно израстване. Тогава Българска социалистическа партия ще разшири и укрепи въздействието си в локалната власт на изборите през есента на 2023 година. Този най-съществен политически въпрос желае от всички нас увереност и отговорност. Градската организация в София има тези качества. Време е ”, заключи ръководителят на столичните социалисти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР