БСП ще отбележи 130-годишнината от началото на организираното социалистическо движение

...
БСП ще отбележи 130-годишнината от началото на организираното социалистическо движение
Коментари Харесай

БСП ще отбележи 130-годишнината си на Бузлуджа

БСП ще означи 130-годишнината от началото на проведеното социалистическо придвижване в България. Юбилейната годишнина ще бъде празнувана на 31 юли от 10.30 ч. с поднасяне на венци и цветя, и отдаване на респект пред паметниците под връх Бузлуджа - на Хаджи Димитър, на Габровско-севлиевския партизански отряд и на Първооснователите, където обичайно ще бъде връчена премията за политическа публицистика и журналистика „ Георги Кирков – Майстора “.

В същия ден от 13.00 ч. в зала на културен дом " Арсенал " в град Казанлък ще се организира конференция „ 130 години Българска социалистическа партия – настояще и вероятности пред лявата концепция ”, организрана от Национален политически институт „ Димитър Благоев ” към Националния съвет на Българска социалистическа партия и Фондация „ Дума ”.

В конференцията ще вземат присъединяване ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, народни представители, политолози, социолози, историци, международници, съдружни сътрудници на Българска социалистическа партия, членове на обединяванията на младежите, дамите и ветераните в Българска социалистическа партия, както и симпатизанти на лявата концепция.

Модератор на конференцията ще бъде Александър Симов, а за изнасяне на съществени отчети са поканени проф. Искра Баева – историк, проф. Димитър Денков – началник на Центъра за стратегически, исторически и политологически проучвания към НПИ „ Димитър Благоев ” и Пламен Владимиров – политолог, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР