БСП ще отбележи 1 май - Денят на труда и

...
БСП ще отбележи 1 май - Денят на труда и
Коментари Харесай

БСП чества 1 май в София и страната - празникът ще мине под мотото Достоен труд в мирен свят

БСП ще означи 1 май - Денят на труда и работническата взаимност, празник на вестник " Дума " и левия щемпел с разнообразни начинания и събития в цялата страна. Честването на празника ще бъде под надпис “Достоен труд в кротичък свят”, оповестяват от пресцентъра на левицата..
По решение на Националния съвет на Българска социалистическа партия и предпочитание на социалистите, структурите на Българска социалистическа партия в страната ще провеждат голям брой мероприятия.
Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система и енергетиката ще взе участие в честванията на празника в Кърджали.
Министърът на труда и обществените грижи Георги Гьоков ще чества дружно със съгражданите си в Стара Загора. Министърът на земеделието и горите Иван Иванов ще бъде в Шумен. Министърът на туризма Христо Проданов ще чества дружно с Градския съвет на БСП-София, който провежда митинг-концерт в Борисовата градина на „ Лятната естрада” с начален час от 11:00 ч.
В отбелязването на Денят на труда 1 май се включват всички общински организации на Българска социалистическа партия в цялата страна, младежкото обединяване, обединяванията на ветераните и дамите социалисти, както и народните представители от „ Българска социалистическа партия за България”.
В Бургас социалистите ще честват Денят на труда с автошествие. Варна, Перник, Стара Загора, Русе и Кърджали ще отбележат датата с митинг- концерти и събори. В Ловеч са проведени редица срещи и полемики по въпросите за правата на трудещите се.
На празника на в. ”Дума” свободното слово и свободните медии ще се включат и голям брой други леви издания и издателства – списание ”Ново време”, вестник ”Жарава”, вестник ”Моята вяра”, вестник ”Нова зора”, издателство „ Захарий Стоянов”, издателство „ Български писател”, издателство „ Българска книжица”, издателство „ Персей” и „ Синева”, и книжарница „ Нисим”.

БСТВ ще чака феновете на специфичен щанд, където водещите на известните излъчвания на свободната телевизия ще могат да беседват с тях.
Само за няколко месеца държавното управление, в което Българска социалистическа партия е общественият дирек, увеличи минималната заплата от 650 на 710 лева – растеж с 9,2% по отношение на 2021 година
В края на 2021 година над 2 млн. пенсионери получиха нарастване на приходите си приблизително с над 12%. Това е най-голямото нарастване от 2008 година насам. Увеличиха се и компенсациите за развъждане на дете до 2 години на 710 лева.∙Удвоиха се и средствата за обезпечаване на персонални асистенти за хора с увреждания. „ Българска социалистическа партия за България” подвигна с над 20% месечните помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително обучение. Детските градини станаха безвъзмездни.
Благодарение на сериозната поддръжка за бизнеса „ Българска социалистическа партия за България” задържа безработицата на рекордно ниско ниво под 5%, макар енергийната и здравната рецесия. Увеличени с 50 млн. лева са средствата по Националния проект за деяние по заетостта. Така над 22 000 безработни от уязвимите ще имат работа и приходи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР