БСП ще напусне коалицията, ако калашник или патрон замине за

...
БСП ще напусне коалицията, ако калашник или патрон замине за
Коментари Харесай

БСП напуска коалицията "ако патрон или Калашник замине за Украйна"

" Българска социалистическа партия ще напусне обединението, в случай че калашник или патрон замине за Украйна. Това е алена линия, която не може да прекрачим ", съобщи ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски в NOVA NEWS. Според него не може да се приказва и търси мир, като войната се насърчавала с снабдяване на оръжие.

Депутатът съобщи, че левицата няма да поддържа нито предлагането на ГЕРБ-СДС, нито това на съдружния си сътрудник - " Демократична България ".

Изказването му идва на фона на зверствата в Буча, вчерашните гърмежи на гара в Краматорск, при които починаха десетки и последвалите апели за военна помощ за Украйна. В четвъртък в София се състоя многохиляден митинг в поддръжка на това искане, в който се включи и съпартиецът му Явор Божанков.

Георги Свиленски съобщи, че има още една догадка, при която Българска социалистическа партия ще напусне обединението - смяна в отношението на държавното управление за повдигане на българското несъгласие за начало на договарянията на Скопие за участие в Европейски Съюз.

За оповестяването за личност нон грата на посланика на Русия Елеонора Митрофанова Свиленски разяснява, че това е тежко решение и с право министър председателят Петков не взима " крайни ограничения ". Той посочи, че нито една европейска страна не е експулсирала съветски дипломат. Това е изцяло погрешно - Литва изгони съветския дипломат, а дружно с Латвия намалиха равнището на дипломатическо посланичество с Русия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР