БСП сезира ЦИК и Европейския парламент за нарушение на правилата

...
БСП сезира ЦИК и Европейския парламент за нарушение на правилата
Коментари Харесай

БСП сезира ЦИК за инспекциите на премиера с джипа

БСП сезира ЦИК и Европейския парламент за нарушаване на разпоредбите по време на избори от страна на премиера Бойко Борисов. Отговорът от ГЕРБ не закъсня.

Първи за нарушавания от страна на премиера и министрите заговориха от БОЕЦ.

" Като държавни чиновници, Борисов, Дончев и Нанков употребяват своето служебно състояние за осъществяване на предизборна пропаганда, възползвайки се и от длъжностен – държавен превоз, защита, логистика, организация на срещите и така нататък ", показват от гражданското съдружие.

Левицата също видя жестоко нарушавана на разпоредбите преди вота.

" Не му прави чест на премиера употребявайки служебното си състояние и публичния запас да прави акция за сметка на народа и раздавайки пари зад тила на Народното събрание ", съобщи Христо Проданов от Българска социалистическа партия.

Снимка: БГНЕС

Според ГЕРБ обаче законите на страната не са погазени.

" По време на мероприятия членовете на кабинета са задължени да са в един ден заплатен годишен отпуск, само че няма по какъв начин да действа Министерски съвет, в случаите в които целият е излязъл в длъжностен отпуск, тъй че тези изказвания не дават отговор на истината ", изясни министърът на правораздаването Десислава Ахладова.

Според левицата са нужни наказания. И конкретизираха - санкция от 3000 до 15 000 лв. за корист с обществен запас и до 15 000 при рецидив. ОТ ЦИК оповестиха, че до момента в който нямат решение по жалбите няма да разясняват тематиката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР