БСП се срещна с Асоциацията на организациите на българските работодатели.

...
БСП се срещна с Асоциацията на организациите на българските работодатели.
Коментари Харесай

ББР трябва да бъде ориентирана към малките и средни фирми

БСП се срещна с Асоциацията на организациите на българските работодатели. По време на срещата водачът на партията Корнелия Нинова е подчертала върху данъчната политика, на която залага левицата.

Предлага се корпоративният налог за компаниите да остане 10%, както е до момента. Да бъдат изменени приходите на физическите лица и да бъде въведено фамилно подоходно облагане с понижаване на налога с 500 лв. на всяко дете.

Българска социалистическа партия е показала концепцията си за 6 електронни регистъра. Според социалистите, регистрите ще оказват помощ на стопанската система и ще са средство за битка против корупцията.

По думите на Нинова, българската стопанска система има потребност от фрагменти. Затова би трябвало обвързването да се обвърже с потребностите на стопанската система. Червената лидерка дава обещание трайно законодателство, без лобистки ползи в него, и с оценка на влияние на всеки един закон.

Според ръководителя на Българска социалистическа партия е нужно преустрояване на Българската банка за развиване с ориентировка към дребните и междинни компании, както и увеличение потенциала на Българската организация по транспортно обезпечаване, с цел да се подкрепи износът. Нужни са и данъчни облекчения за започващи компании и компании, разкриващи работни места в едва развити региони.

На срещата с бизнеса са били разисквани и бележките на Българска социалистическа партия по Плана за възобновяване и развиване, както и различния проект на левицата.

"Живеем в неуместна бизнес среда ", съобщи пред публицисти ръководителят на Управителния съвет на съюза "Произведено в България " Кънчо Стойчев. Той акцентира, че административната тежест е извънредно висока, а също по този начин са високи и таксите, които бизнесът би трябвало да заплаща. Те възлизат на към 4,5 милиарда лв. годишно или към 4,5% от Брутният вътрешен продукт. За съпоставяне в страните от Европейския съюз таксите са не повече от 0,5% от Брутният вътрешен продукт, т.е. в България са 10 пъти по-високи от междинните за Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР