БСП предлага тотална забрана за реклама на хазарт.В кулоарите на

...
БСП предлага тотална забрана за реклама на хазарт.В кулоарите на
Коментари Харесай

Тотална забрана за реклама на хазарт предлага БСП

БСП предлага тотална възбрана за реклама на хазарт.

В коридорите на Народното събрание Румен Гечев разяснява, че би трябвало да се основават богатства, а не хората да трият талончета и да чакат да завоюват от
лотарията. Ще си има държавен състезателен тотализатор, разяснява социалистът. Няма обаче да се оповестяват облаги. Нещо, което е във щета на обществото, ние желаеме да го ограничим, акцентира аленият народен представител.

Едва ли някой ще твърди, че е по-добре да се играе
хазарт, вместо да се създават компютри, аргументира предлагането Гечев. Нашето обръщение е доста ясно, ние не желаеме да се популяризира нещо, което води до това да се вземат парите от бедните, които се надяват да си купуват вяра и отиват в избрани хора, изясни той.

За 2018 година залозите единствено от лотарийните талони са над 1 милиарда лв., разгласи ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.

Припомняме, че сега в Народното събрание тече процедурата по приемане на законопроекта на Валери Симеонов, който планува държавен монопол върху
хазарта. Този законопроект за повторно се внася в Народното събрание, въпреки и към този момент освежен, откакто преди две години водачът на НФСБ не съумя да събере поддръжка.

Паралелно с самодейността на Валери Симеонов стартира и огромна инспекция в комисията по
хазарта, като измежду към този момент някогашните й шефове има двама упрекнати. Единият се намира в ареста, а другият - под парична гаранция.

Агенцията за държавен финансов надзор излезе със умозаключение за 210 млн. лева несъбрани такси от частния
хазарт, като в следствие удвои сумата.

Като упрекнат по аферата все още е и предприемачът Васил Божков, като се чака той да бъде екстрадиран от Обединените арабски емирства по искане на прокуратурата на Република България. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР