БСП поведе протеста пред сградата на Министерски съвет срещу сделката

...
БСП поведе протеста пред сградата на Министерски съвет срещу сделката
Коментари Харесай

Протестиращи опитаха да нахълтат в Министерския съвет

БСП поведе митинга пред постройката на Министерски съвет против договорката за ЧЕЗ. Недоволни жители скандираха „ оставка " и „ мафия ". В демонстрациите участва и водачът на социалистите Корнелия Нинова, както и депутати от партията.

Стигна се и до конфликти с полицията. Някои от протестиращите се пробваха да раздерат полицейския кордон и да нахлуят при премиера Бойко Борисов, искайки пояснение за договорката. Униформените обаче съумяха да ги задържат извън.

"Вече никой не си прави илюзията, че вие не седите зад Гинка от Пазарджик, господин Борисов. Поздравявам ви за смелостта да застанете против властта с лицата си. Г-н Борисов, народът излезе по улицата и всеки ден си споделя думата, а тя е - оставка. Тук сме, тъй като сме обединени. Идвам от Народното събрание, където одеве депутатите отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия за референдум за Истанбулската спогодба. Ние сме свободни хора, които желаеме да защитим нравствените устои. Ние не сме гадове. Ние сме част от българския народ ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

"Скъпи българи, смяната е допустима, значимо е ние, вие, дружно да я желаяме. Затова се обръщаме през днешния ден към всички вас. Вярвайте, не губете вяра. Знаем, че целият преход ви е обезверил. Знаем, че има отчаяние от политическата класа. Молим ви, не му се поддавайте ", продължи социалистката.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР