БСП поиска незабавна оставка на министъра на отбраната Тодор Тагарев. “Относно

...
БСП поиска незабавна оставка на министъра на отбраната Тодор Тагарев.
“Относно
Коментари Харесай

БСП: Незабавна оставка на Тагарев

Българска социалистическа партия изиска незабавна оставка на министъра на защитата Тодор Тагарев.

“Относно предлагането на Тагарев за възможното разполагане на база на НАТО в Черно море – ние желаеме неотложно оставката му. Той е нездравословен за България. Действията и думите му са рискови за националността сигурност, за жителите, за мира и за неутралитета, за който настояваме ”, съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова.

Ето какво още съобщи Нинова:

Нашите подмазвачи, или по какъв начин да ги нарека – слагачи, бързат да бъдат по-католици от папата. Ние да заявим безапелационна позиция за приемането на Украйна в НАТО. Без да регистрират обстоятелството, че се намираме на няколко стотин километра от спора и можем да бъдем превърнати освен в прифронтова страна, само че и в жертва на тази война. Затова изрично се противопоставяме и няма да подкрепим тази декларация.

В доста незабавен порядък се бърза да се одобри решение за продажба на двата реактора за „ Белене ”. Ще гласуваме срещу, несъмнено. Бърза се поради визитата на президента Зеленски в България. Целта, която афишират не е същинската. С продажбата на двата блока се цели да се завърши вечно с плана „ Белене ”. Както и да се скрие една спекулация. България е платила 600 милиона за съоръжение, което го няма. А на площадката има съоръжение за към 250 милиона. Разликата е потънала в нечий джобове. И с тази договорка се цели да се прикрие истината за кражбата и корупцията.

Отчитаме единодушието на Бойко Борисов да си даде имунитета като една дребна крачка на победа на Българска социалистическа партия и хората, които желаят правдивост. За 12-годишното му крадливо ръководство. Но това е доста дребна крачка. Голямата и същинската крачка и победа ще бъде, когато има обективен развой и се стигне до неоправдателна присъда. Сега той си дава имунитета под напън. Втора точка беше наложителното гласоподаване в зала на имунитета. И евентуално е знаел, че ще падне и по тази причина бърза пред вятъра.

Останахме сюрпризирани от сътрудниците от „ Възраждане “. Те вкараха настояването си през днешния ден да се гледа референдумът за българския лев. И след това отдръпнаха това искане. Защо?

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР