БСП поиска финансовият министър Владислав Горанов да изрази становището на

...
БСП поиска финансовият министър Владислав Горанов да изрази становището на
Коментари Харесай

БСП пита Горанов за актуализация на бюджета

БСП изиска финансовият министър Владислав Горанов да изрази мнението на ръководеното от него ведомство за измененията в Закона за Данък добавена стойност пред депутатите, заяви БНР. Народният представител от социалистите Филип Попов съобщи, че Горанов би трябвало да изясни ще се стигне ли до актуализация на бюджета:

„ Може да се одобряват всевъзможни данъчни закони, само че право е на Министерски съвет да внася актуализация на бюджета. Нека да уведоми народните представители, българското общество, има намерение ли и в какви параметри следва да се направи тази актуализация. Моля да поканите министъра на финансите Владислав Горанов да пристигна и да изрази мнението на Министерството на финансите по по този начин показаните законопроекти “.

Предложенията на ръководещите за понижаване на ДДС-то от 20% на 9 на 100 за ресторантьорския бизнес ще бъде разисквано на първо четене в пленарна зала. По-ниската ставка се предлага и за книгите. Текстовете към този момент получиха утвърждението на Комисията по бюджет и финанси, макар възраженията на финансовия министър Владислав Горанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР