БСП няма да води разговори с контактната група, предложена от

...
БСП няма да води разговори с контактната група, предложена от
Коментари Харесай

БСП няма да отиде на разговори с предложената от ГЕРБ контактна група

БСП няма да води диалози с контактната група, препоръчана от ГЕРБ. Това разгласи на конференцията на левицата водачът на партията Корнелия Нинова.

" Не поддържаме държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ”. Няма да се явим на диалози с контактна група, препоръчана от ГЕРБ. Отговорността за сформиране на кабинет е на ГЕРБ и партиите, които смъкнаха нашето държавно управление ", съобщи тя.

Като цели на партията Нинова уточни демографската рецесия, опазването на здравето и образованието . " Ние разбираме че в този момент най-важни са инфлацията бедността, и пеминавенето прец тежката зима, само че желаеме да беседваме и с другите леви партии за това ".затова т

„ Ще сложим незабавни въпроси – таван на цените, безвъзмездни медикаменти за деца и възрастни, безвъзмездни учебници за учениците до 12 клас, преизчисляване на пенсиите, минимална заплата 50% от междинната, поддръжка на енергийно бедните фамилии.

" Безусловна и поредна борба с с модела ГЕРБ на задкулисието, на обръчите от компании, на кражбите на 10 милиарда лв. от българския народ. ще продължим до момента в който не въведем правова страна, ред, правила и господство на закона, което значи правосъдна промяна ", сподели още водачът на партията.

На националния съвет, който продължи 7 часа, бяха разисквани резултатите от парламентарния избор на втори октомври.

По-рано на свое съвещание Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия с болшинство от 17 " За " и 2 " Въздържали се " реши, че Кирил Добрев и Калоян Паргов не могат да вземат присъединяване в съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия и да гласоподават на днешното съвещание.

Нинова разгласи, че партията ще организира конгрес на 11 и 12 февруари 2023 година " Не сме си заровили главата в пясъка, ние сме реалисти, имаме проблем и по този начин не може да продължава. Трябва да се направи подготовка на нова съвременна лява партия ", сподели водачът на социалистите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР