: БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ,

...
: БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ,
Коментари Харесай

След кървав национален съвет: БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”


: Българска социалистическа партия няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ”. Българска социалистическа партия няма да води диалози с контактната група, препоръчана от ГЕРБ. Това разгласи на конференцията на левицата водачът на партията Корнелия Нинова.
„ Не поддържаме държавно управление с мандат
на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ”. Няма да се явим на диалози с контактна група, препоръчана от ГЕРБ. Отговорността за сформиране на кабинет е на ГЕРБ и партиите, които смъкнаха нашето държавно управление “, съобщи тя.
„ Ние разбираме че в този момент най-важни са
инфлацията бедността и прекосяването през тежката зима, само че желаеме да беседваме с другите и по надпартийни тематики. Това са демографската злополука, опазването на здравето и образованието “, като предлагаме и съответни решения, уточни Нинова.
„ Ще сложим незабавни въпроси – таван на цените,
безвъзмездни медикаменти за деца и възрастни, безвъзмездни учебници за учениците до 12 клас, преизчисляване на пенсиите, минимална заплата 50% от междинната, поддръжка на енергийно бедните фамилии, обезщетения за стопанската система за повишаващите се цени на енергоносителите “.
„ Безусловна и последователна битка с модела ГЕРБ
на задкулисието, на обръчите от компании, на кражбите на 10 милиарда лв. годишно от българския народ. Ще продължим до момента в който не въведем правова страна, ред, правила и господство на закона, което значи правосъдна промяна “, сподели още водачът на партията.
За войната и износа на оръжие за Украйна Нинова беше безапелационна:
„ Ние неведнъж сме заявявали, че сме за мир и разрешаване по дипломатически път на спора. Износ на оръжия – не. Покупка, лизинг или наем на нови самолети – не, както на нови 8 F-16, по този начин и на декларираните оня ден от служебния кабинет нови “Грипени “.
На националния съвет, който продължи 7 часа,
бяха обсъдени резултатите от парламентарния вот на втори октомври.

По-рано на свое съвещание Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия с болшинство от 17 „ За “ и 2 „ Въздържали се “ реши, че Кирил Добрев и Калоян Паргов не могат да вземат присъединяване в съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия и да гласоподават на днешното съвещание.
Нинова разгласи, че партията ще организира конгрес на 11 и 12 февруари 2023 година
„ Не считаме, че запазването на резултата от предишните избори е задоволително. Ние сме реалисти и имаме проблем с този спад на поддръжката към Българска социалистическа партия. Така не може да продължава, трябват ни съществени промени и през днешния ден обсъдихме такива: Създадохме работна група, която да стартира диалози с други леви партии и сдружения и да търси единство на необятното ляво. Но не просто фиктивен общ брой от брой партии, а същинска необятна полемика за привличане на ляво мислещи хора и основаване на подобен ляв блок “, сподели още водачът на социалистите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР