БСП няма да подкрепи правителство, излъчено с мандат на ГЕРБ,

...
БСП няма да подкрепи правителство, излъчено с мандат на ГЕРБ,
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, Нинова остава партиен лидер

БСП няма да поддържа държавно управление, излъчено с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " и отхвърли присъединяване в препоръчаната от партията победител контактна група. Това разгласи водачът на партията Корнелия Нинова след провелия се през днешния ден пленум на левицата.

Тя сподели, че отговорността за сформиране на държавно управление е на ГЕРБ, както и на тези, които са свалили предходното ръководство.

" Безусловна борба с модела ГЕРБ, на обръчите от компании и на кражбите от 10 милиарда. Ще продължим, до момента в който не въведем правова страна - правосъдна промяна. Сега най-важна е инфлацията и бедността. Искаме да приказваме по три надпартийни тематики: демографската злополука, опазване на здравето и обучение ", уточни Нинова.

Националният съвет на левицата продължи близо 7 часа. На него бяха разисквани резултатите от изборите на 2 октомври. Пленумът обаче стартира с известно напрежение, защото най-ярките опозиционери на Нинова - в него след решение на Контролната комисия на партията.

На срещата стана ясно още, че Корнелия Нинова предстоящо ще остане ръководител на Българска социалистическа партия, откакто самата тя сподели по-рано, че няма желание да подава оставка. Все отново тя показа мнение, че в партията са нужни промени. Нинова заяви, че нов конгрес ще бъде призован на 11 и 12 февруари, който ще даде старт за подготовка за нова стратегия на една " съвременна лява партия ".

Лидерката на Българска социалистическа партия още един път разгласи, че те са срещу интервенция във войната в Украйна и желаят " спокойно разрешаване " на спора без експорт на оръжия. Те не желаят и покупка, лизинг или наем на нови самолети -
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР