БСП номинирахме Станишев за шеф на ПЕС. Това е безспорно,

...
БСП номинирахме Станишев за шеф на ПЕС. Това е безспорно,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Нашата делегация стана и напусна конгреса на ПЕС по време на гласуването, защото...

" Българска социалистическа партия номинирахме Станишев за началник на ПЕС. Това е несъмнено, няма конспирация. Имаме противоречиви въпроси, които не са от през вчерашния ден. Едната е Истанбулската спогодба другото е Пакта за миграция. Бяхме сложени пред избор - Конституцията и законите на България, мнението на Православната черква, традициите на християнското семейство или тази резолюция. Другия избор е решението на Народно събрание да не се подписва двустранно съглашение за връщане на мигранти от Европа. В тази обстановка избрах Конституцията и законите на България по тематиката Истанбулска спогодба и решението на решението на Народно събрание по тематика миграция ", съобщи Корнелия Нинова в ефира на  " Лице в лице ".

От по кое време в България да спазваш Конституцията и законите се нарична шовинизъм и от по кое време да изпълняваш решенията на българския парламент е популизъм? В първия случай в Европейските страни се назовава правова страна, а във втория парламентарна република. Отстоявайки най-изконните правила внезапно против нас се изляха националисти, популисти. Не е правилно, че аз съм единствения водач, който отсъства на конгреса на ПЕС. Например Полша, Чехия, Словакия, Дания също е срещу тези позиции. Трябваше да се гласоподават 8 резолюции едновременно, дружно с Пакта за миграция и Истанбулската спогодба. При това не се гласоподава със " За ", " Против " и " Въздържал се ", с цел да може нашата делегация да извърши политическото си решение да не поддържа, 8 резолюции се гласоподават накуп с бурни овации, с ръкопляскане. Няма преброяване на гласове. Поради това българската делегация става и напуща залата по време на гласуването, дружно с други партии.

Ако ни изключат от ПЕС приказва неприятно за тях, тъй като не можеш да изключиш някого, тъй като е на друго мнение. Ние спорим от 6 месеца. Ние избираме българския народен интерес, който е и европейски. Бойко Борисов освен, че не отиде в Мароко да поддържа персонално Пакта за миграция, ами не изпрати и делегация, което съгласно нас е положително решение ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР