БСП критикуват механизма на ромската интеграция, но всъщност не чух

...
БСП критикуват механизма на ромската интеграция, но всъщност не чух
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Не чух никакви доводи от БСП за ромската интеграция

БСП подлагат на критика механизма на ромската интеграция, само че в действителност не чух никакви доводи от тях, а по механизма работиха над 11 000 души в над 1000 екипа. Аз не бих омаловажил толкоз лековато работата на всички хора. Напротив, механизмът сподели, че когато институциите работят дружно, има резултат. Над 30 000 деца са в допълнение записани. Това сподели пред публицисти в Народното събрание министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, съобщи кореспондент на Novini.bg

Много по-трудно е, в случай че учителят отиде самичък в дома на детето, чийто родители не желаят да го пуснат на учебно заведение. Работата на екипите към този момент не е фокусирано единствено върху записването на децата на учебно заведение, а и върху оставането им в учебно заведение, съобщи Вълчев.

Българска социалистическа партия не схващат, че казусът не е единствено социално-икономически, а социалено-културен. Затова и сме заложили толкоз на учителите, тъй като те поставят всекидневно поставят напъните, уточни просветителният министър.

Не е цел на просветителната система да изхвърлим децата от системата, а да ги задържим, добави той.

В учебни заведения с проблематични деца би трябвало да се работи 3-4 пъти по-усилено, по тази причина предоставихме спомагателни средства. Трябва да ги задължим с всички принадлежности на страната да вървят на учебно заведение. Ранното обгръщане в детска градна също е основен фактор. Всяко едно дете има нужда от друга поддръжка и от спомагателна работа. Много се надяваме, опозицията да разбере, че най-важният артист е и ще остане учителят. Когато се раелизира нарастването на заплатите на учителите, те ще станат с над 25% от междинните за страната, сподели още Красимир Вълчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР