БСП изпрати писмо до посланиците на страните, членки на Европейския

...
БСП изпрати писмо до посланиците на страните, членки на Европейския
Коментари Харесай

БСП се оплака на европейските посланиците от управлението на страната, било авторитарно и антидемократично

БСП изпрати писмо до посланиците на страните, членки на Европейския съюз. В него се показва противоречие с развиването на политическите процеси в България и отдалечаването на страната от базисните условия за действието на една модерна европейска народна власт. В страната има първи проблясъци на властническо и антидемократично ръководство на парламентарно и държавно равнище. За първи път в демократичната история на страната опозицията е изтикана в периферията на парламентарния живот, като не й е дадена опция да оглави нито една непрекъсната комисия. Правилникът на Народното събрание се нарушава редовно и няма никаква предвидимост в законодателния развой, оповестиха от Българска социалистическа партия.

Заявката за политическо разпределение на позициите в самостоятелните регулаторни органи става под формата на централизация на власт, без вземане предвид с българските и европейски демократични обичаи. В писмото до европейските посланици Българска социалистическа партия обръща внимание и на метода по който ППДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи разпределят позициите в самостоятелните регулатори. Дадени са поръчки, че няма да се търсят най-хубавите специалисти, а се възнамеряват политически назначения, в несъгласие с правилата на положителното ръководство. Това би основало риск освен за България, само че евентуално и за целия Европейски съюз.

Функции на изпълнителната власт постоянно се изземват от Народното събрание, което опонира на Конституцията и нарушава салдото сред управляващите.

Българска социалистическа партия предлага тези наболели и други въпроси да бъдат разисквани при започване на идната година, при обичайните срещи на управлението на Българска социалистическа партия с посланиците на страните членки на Европейския съюз. В идващите седмици ще бъдат сезирани и интернационалните и районни европейски организации за недемократичните и антиевропейски дейности на ръководещите обединения (ПП-ДБ, Движение за права и свободи, ГЕРБ) и техните водачи.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР