БСП, Има такъв народ и Демократична България ще се отзоват

...
БСП, Има такъв народ и Демократична България ще се отзоват
Коментари Харесай

Нинова приема Асен Василев за премиер, ИТН и ДБ също отиват на преговори

Българска социалистическа партия, " ИТН " и Демократична България ще се отзоват на покана за договаряния за държавно управление с министър председател Асен Василев, в случай че бъдат поканени. Това разясниха водачите на партиите в Народното събрание.

" Нашето изискване да преговаряме с " Продължаваме промяната " за кабинет беше Кирил Петков да не е министър председател. Това изискване е изпълнено. Ще беседваме с Политическа партия за сформиране на държавно управление ", изясни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова .

По думите й целите на Петков съответстват с техните, само че Българска социалистическа партия ще упорства и за тези цели, за които имат мандат от Националния съвет, опазване на здравето, обучение, стопанска система, обществена политика. Подкрепят измененията в битката с кпорулцията, КПКОНПИ.

" Започваме да преговаряме за политиките и те да се разпишат този път в проект стратегия, мандат с ясни отговорности ", уточни Нинова. Лидерът на левицата посочи, че в процеса на договаряния ще се схванат за стратегия, ръководство и най-сетне - за министри.
 Асен Василев взима мандата като претендент за министър председател на Политическа партия
Асен Василев взима мандата като претендент за министър председател на Политическа партия

Избори какво би трябвало да се направи в идващите 6 месеца

Лидерът на Демократична България Христо Иванов изясни, че ще отидат на договаряния с Политическа партия, въпреки и номинацията на Асен Василев не е обсъждана с тях. " Как ще наподобява болшинството, каква ще е съдружната политика, в какъв формат ще се търси поддръжка, по какъв начин ще се вземат решения, с което е имало проблем? Ще проявим здрав разсъдък да има ръководство и резултат ", сподели още той.

По въпроса за какво се дава поръчка за половин година ръководство, Иванов сподели, че схваща логиката, само че би трябвало да е ясно и какви ще са гласовете в Народното събрание. Демократична България са съгласни с поставените цели - за тях " те са съответстващи.

Темата ще е предмет на договаряния идната седмица в Националния съвет на Демократична България.

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов също удостовери, че ще отидат на договаряния, само че " предлагането за министър председател Асен Василев е доста неприятно ". " Те оферират Василев, а ние се отдръпнахме поради двамата. Това не е подадена другарска ръка, а рокада, реплика на някаква активност ", счита той.

" Смисълът на диалозите ми убягва, в огромна степен е предупреден краят на тези договаряния ", разяснява Йорданов. За него има по-добри кандидатури - като Даниел Лорер, " който не бил толкоз оплескан колкото Кирил и Асен ". По думите му има хора в Политическа партия с повече потенциал.
 Ива Митева подсказа на Политическа партия сполучливия министър председател – Драгомир Заков Обновена
Ива Митева подсказа на Политическа партия сполучливия министър председател – Драгомир Заков

По думите й военният министър е посланик и " стои най-добре
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР