БСП има нужда от млад лидер, заяви Антон Кутев в

...
БСП има нужда от млад лидер, заяви Антон Кутев в
Коментари Харесай

Антон Кутев: На БСП ѝ трябва млад лидер

БСП има потребност от млад водач, съобщи Антон Кутев в изявление за предаването "Тази неделя " по бТВ. Той разкритикува управлението на партията, че се е затворило в стеснен кръг и това, по думите му, се отрази върху резултатите на последните избори.

„ На нас ни би трябвало младеж с друга визия, с друга опция, който в действителност да върне още веднъж очакванията на необятен кръг хора. Българска социалистическа партия в този момент се е затворила в твърдото си ядро, числата го показват”, уточни Кутев.

Според него е належащо при избора на нов ръководител да има последователност.

Антон Кутев: Българска социалистическа партия е основна партия със своята 130-годишна история

Доскоро Кутев беше зам.-председател на парламентарната група на Българска социалистическа партия, само че през лятото беше освободен от управителния пост.

„ Когато назначения и уволнения или освобождавания в парламентарната група от обществени длъжности стават не поради някакви заслуги, поради свършена или несвършена работа, това към този момент е проблем, тъй като нито в моралните кодекси, нито в устава на Българска социалистическа партия написа, че това е съображение за освобождение или назначение. Ако аз бях комплициран като ръководител на парламентарна комисия или като зам.-председател на парламентарната група с ангажимента че ще съм се врекъл във безконечна честност на Корнелия Нинова, аз просто нямаше да приема”, сподели Кутев.

Той е и измежду хората, които се подписаха под разбора на вътрешната съпротива, завършващ с искане на оставката на Нинова. Кутев обаче акцентира, че не е част от вътрешна група и дефинира обвиняванията и реториката в тази посока като сталинистки.

„ Аз персонално бих предложил на управлението на партията да влага повече хигиена във вътрешнопартийната битка, тъй като това е в действителност рисково за демокрацията. Не знам на кой какво му е взела демокрацията, само че може внезапно да се окаже, че ние ще вземем доста на демокрацията, в случай че продължим по същия начин”, сподели той.

Българска социалистическа партия внесе проекторешение в Народното събрание за анулация на глобите против Русия

Кутев съобщи, че няма желание да напуща партията, тъй като за него Българска социалистическа партия е идея, а проблемите, за които приказва не са персонални, а засягат доверието на гласоподавателите в партията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР