БСП и ГЕРБ са с почти изравнени резултати, показва последното

...
БСП и ГЕРБ са с почти изравнени резултати, показва последното
Коментари Харесай

Проучване на „Медиана“: БСП и ГЕРБ са с почти изравнени резултати

БСП и ГЕРБ са с съвсем изравнени резултати , демонстрира последното изследване на организация „ Медиана “. Според разбора двете най-големи политически сили все още в градовете те са с изцяло подравнен електорален капацитет.
 
Българска социалистическа партия е застигнала ГЕРБ и все още, в градовете, те са с изцяло подравнен електорален капацитет   - 25.5% към 25.8%. Това значи, че на национално равнище главната опозиционна партия, евентуално, изпреварва ГЕРБ с към 1.5 %, защото в селата ресурсът на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия е по-висок, а различните и обичайно „ градски “ партии са по-слабо показани. Това сочат резултатите от изследване, направено от " Медиана ".
 
Изследването обгръща интервала след речта на Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ в София, след обвиняванията към Елена Йончева за пране на пари, след конгреса на Българска социалистическа партия, както и след речта на президента Румен Радев във връзка втората му годишнина като президент. Изследването на Медиана не регистрира въздействието на обвиняванията против министърът на култутурата Боил Банов. Основни заключения все още демонстрират, че измежду жителите на градовете доминират желанията ГЕРБ да довърши управническия си мандат.
 
За шест месеца искащите предварителни избори не са се нараснали, а искащите ГЕРБ да довърши мандата са намалели с 3%. Единствената област, в която преобладават позитивните оценки за развиване е благоустройството. Отчита се и намаляването на безработицата. Във всички останали публични сфери оценките са мощно сериозни – „ Влошаване “.
 
Особено отрицателни са оценките във връзка с престъпността, опазването на здравето, корупцията и материалното състояние на хората и изключително на пенсионерите. На този декор, разумно и утвърждението за закупуване на по-скъпите изтребители Ф-16 е доста ниско.-->
 
Одобрението за тази договорка измежду заможната част от популацията е доста по-високо в сравнение с при бедните и пенсионерите, където неодобрението доближава близо 50%. Към момента, може да се чака релативно висока изборна интензивност за идните избори за европейски парламент - над 40% заявяват безапелационна подготвеност да гласоподават на тях.
 
Характерното е, че това са извънредно симпатизанти на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи . Симпатизантите на останалите партии са доста едва стимулирани да гласоподават.
 
Резултатът ще зависи от опцията на ГЕРБ и Българска социалистическа партия да привлекат гласоподаватели отвън тясно партийните редици, се споделя още в разбора на организация „ Медиана “.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР