БСП е партия, а не клуб по интереси. Общопартийната контролна

...
БСП е партия, а не клуб по интереси. Общопартийната контролна
Коментари Харесай

Таско Ерменков, БСП: Оставката е най-лесният начин да дезертираш от отговорност


„ Българска социалистическа партия е партия, а не клуб по ползи. Общопартийната контролна комисия със 17 гласа „ За “ е взела отношение по партийния статус на въпросните сътрудници. Тези неща се регламентират от устава на партията, а не от съда. Числата от гласуванията демонстрираха, че с тях и без тях ситуацията нямаше да е друго. Когато става въпрос за партиен живот е хубаво да си решаваме проблемите вътре в партията, както през вчерашния ден се случи. Партията е отворена за всевъзможни отзиви и те се чуха на Националния съвет. “

Това съобщи енергийният специалист от Българска социалистическа партия Таско Ерменков в студиото на Euronews Bulgaria.

 
Въпросът с оставките е въпрос на персонално решение. Това е акт, който с изключение на с моралните аспекти, би трябвало да бъде съгласуван и с ползите на партията. Някой път се оказва, че хвърлената оставка е най-лесният метод да дезертираш от отговорност. Да оставим водача на партията да си взема решение казуса с оставката.
Социалистът разяснява, че взетото решение за привикване на Конгрес е, с цел да се даде едно ново начало. “Много бързо можем да създадем Конгрес за две седмици, само че това не е сериозен метод. Ние би трябвало да подготвим тези документи, ще стартираме необятни разисквания измежду членовете на партията и какво считат, че би трябвало да се усъвършенства организационно. Много са се опитвали да вършат различни на Българска социалистическа партия планове, само че те към този момент са се отекли. Притеснява ни това, че най-гласовитите против партията сега са тези, които работиха против нея. В множеството случаи за тях въпроса е чисто личностен и алчен, защото не са намерили своята реализация и в този момент търсят реванш “, добави той по отношение на идния конгрес и офанзивите против левицата.

 

Казахме, че няма да водим договаряния с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Имаме ограничаване по отношение на тях, тъй като последните години се борим против модела на ГЕРБ със подмолната поддръжка на Движение за права и свободи и няма логичност да седнем на една маса. Една от аргументите са и лицата, които те изпращат, тъй като в случай че бяха съществени едва ли щяха да изберат Плевнелиев и Паси за контактна група. Ако се стигне до мандат на Политическа партия или 3-ти за някоя от допустимите за нас партии, ние ще проведем договаряния с тях, с цел да забележим кои са общите неща. Защото ние имахме и разлики по повод изгонването на съветските дипломати и енергийните проблеми. Ние постоянно сме били кардинални и сме търсили решенията за България.
Той посочи, че Българска социалистическа партия са срещу това търсенето на решение за един боен спор, до момента в който се въоръжава една от страните в него. „ Искаме оптимално бързо да се седне на масата на договарянията, с цел да престанат безсмислените жертви и от двете страни на фронта. Има и други страни, които се отхвърлят от глобите. А през вчерашния ден и Белгия, която е измежду създателите на Европейски Съюз отхвърли да поддържа новите наказания против Русия. Абсолютно срещу сме нови самолети сега. Има толкоз доста други разноски, които би трябвало да бъдат направени в бюджета. Има толкоз доста обществени стратегии, които би трябвало да бъдат осъществени, с цел да може хората да преживеят зимата “, заключи той за обстановката във външнополитически проект, както и за негативната позиция на левицата по отношение на закупуването на нови самолети.

Таско Ерменков посочи като необяснимо за какво при оставен от постоянното държавно управление бюджет в едно прелестно положение внезапно се е стигнало до там да има недостиг. Той изрази подозрение дали това не се дължи на милиардите, които се готвят за нова военна техника вместо за обществена стратегия.

„ Неприемливи за нас са ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. С останалите можем да седнем на договаряния и да търсим общи решения за бъдещето на България. Като виждам по какъв начин се развива политиката съвсем съм уверен, че в случай че се стигне до трети мандат той ще отиде при Стефан Янев. В 44-я парламент, когато се обсъждаше план за Конституция президента сподели, че има подготвен подобен. И някой знае ли дали в него не е заложен смяна на парламентарния строй на България? И дали не е това задачата да се продължи дискредитирането на парламентаризма. И тогава към този момент ще се каже, че системата не е наред и би трябвало да я сменим “, сподели той в умозаключение.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР