БСП е гарант за стабилността, БСП е предвидим партньор. Мантрата

...
БСП е гарант за стабилността, БСП е предвидим партньор. Мантрата
Коментари Харесай

Няма вечни коалиции, има вечни интереси

БСП е поръчител за стабилността, Българска социалистическа партия е предвидим сътрудник. Мантрата е на водача на партията Корнелия Нинова и можем да я чуем в съвсем всяка нейна обществена изява. По-внимателен прочит на дейностите на вицепремиера и министър на стопанската система обаче допуска и друго тълкувание: Българска социалистическа партия е поръчител за клатенето на стабилността, а че е предвидима, предвидима е – в случай че има мандра, Корнелия Нинова и околните й сподвижници ще я атакуван. Засега остава неразбираемо за какво единствено от „ Продължаваме промяната “ (ПП) не знаят това. Или се вършат, че не знаят...

Лидерите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев, надлежно министър председател и финансов вицепремиер, несъмнено са в нежелана обстановка. Насред енергийната и здравната рецесии, в които се озова новото държавно управление, се развихри и война. Но в домакински проект по-незавидното е, че от Политическа партия може и да са умели в ръководството на бизнес, само че занапред се учат по какъв начин се прави политика. Особено в условия на 4-партийна коалиция и непрекъснатото слагане на ултиматума „ в случай че не стане на нашата, разтуряме седянката “. Тези работи, несъмнено, се случват скрито. За пред обществото „ обединението е постоянна, проблеми няма “. Проблеми обаче има. Най-големият от които е неналичието на увереност Политическа партия да се опълчи на обиграната, само че най-много електорално обезверена Българска социалистическа партия. Не единствено левицата „ си развява коня “ в обединението, само че нейните дейности са най-видими и карат страничния наблюдаващ да се запита – държавният или частният партиен интерес обслужва Българска социалистическа партия посредством ръководството.

Корнелия Нинова се бетонира първо като вице и министър, а след това и като партиен водач - на един бутафорен, аранжиран от „ Позитано “ 20 конгрес, на който даде обещание, че все по-дълбаещата електоралното дъно левица ще се възроди... посредством ръководството. И се зае. Така да се каже, няма безконечни обединения, има безконечни ползи. Социалистическият водач през ден показва, че не Кирил Петков, а тя пилотира самолета, унижавайки го по този метод в пъти повече от метната в лицето снежна топка.

Първи мини трус провокираха обществените изявления на Петков, че страната няма да продължава с плана АЕЦ „ Белене “. И Нинова реагира неотложно – прати министър-председателя да си чете съдружното съглашение, в което факт, няма записана конкретика какви тъкмо нуклеарни мощности ще се построяват. И въпреки тя да бе права, по този начин и не стана ясно за какво това плясване на другарката учителка с линийката през ръцете трябваше да се случва обществено и да влезе в новинарския продан.

На Кирил Петков му се наложи и да пристигна на пожар в Народното събрание – с цел да моли социалистите да поддържат общата сякаш за Народното събрание декларация, осъждаща съветската инвазия в Украйна. Левицата се подреди паралелно до популистката (и други неща) „ Възраждане “, като отхвърли да поддържа думата „ наказания “ в декларацията. Но най-горчив привкус остави фактът, че поради упорството на Нинова за тази дума Народното събрание над пет часа безметежно гледаше закъснелия така и така държавен бюджет до момента в който на 1000 километра от България Русия преди малко бе нахлула с танковете в суверенна република. Никой не смееше да каже почтено за какво българският парламент се бави и не може да се сплоти към една явно безспорна декларация. Но евентуалните гласоподаватели на левицата и „ Възраждане “ вероятно могат.

Задава се промяна на военния министър Стефан Янев. Ще отдадем на политическия наивитет на Петков оповестяването на Тодор Тагарев за негов правоприемник. Името на Тагарев даже бе импортирано в Народно събрание в плана за решение за кадровата рокада и като всичко да бе решено, смятаха от Политическа партия. Но... среднощни совалки с Нинова, смениха в „ 12 без 5 “ Тагарев с Драгомир Заков. Какво наложи подмяната в последния миг, няма да разберете публично. Самият Кирил Петков не даде отговор на този въпрос, макар, че бе упорито питан от публицистите. Защото обединението е постоянна. Но импровизирано някой може да ви каже, че Нинова е сложила ултиматум – или промяна на считания за проамерикански настроения Тагарев с друго лице, или Българска социалистическа партия излиза от обединението. Защото лидерката обяснила по какъв начин била притисната от огромна част от личната си парламентарна група, която не можела да удържи, в случай че Тагарев стане министър на МО. Последното е мъчно за поверие. Защото групата, това е Нинова. Справка – дирижираният конгрес.

„ В изискванията на война няма кой да си разреши да разтури обединението и да се врътне, тъй като в никакъв случай повече няма да влезе в Народното събрание “.

Думите са на депутата от Политическа партия Александър Дунчев, който провокира може би най-големия съдружен трус досега, обвинявайки левицата в чистки и безпринципни назначения в горския бранш – на партийни функционери. А гората, както знаем, от дълго време е освен рентабилен бизнес, в това число за пълнене на партийни каси, само че и електорален запас.

Всеки, осведомен с професионалната биография на Дунчев, знае, че това е лесовъд, обвързван с гората, който персонално „ арестува “ камиони с нерегламентиран товар дървесина. Но...

Скандалът се завихри стремително, само че солово осъществяване на Дунчев ли е това или политическата му групировка стои зад тила му, два дни не разбрахме. Публично съобщение от Политическа партия нямаше. Но за това пък импровизирано някой може да ви каже, че Нинова е запалила телефона на Кирил Петков и по този начин уверена в неговата липса на поддръжка за личния му народен представител, стартира лява офанзива по Дунчев.

Цяла плеяда от депутати и министри на БПС, отпред с лидерката, дефилира в тв ефира (а през днешния ден и от трибуната), с цел да разгласи, че лесовъдът покровителства дървената мафия, да намекне, че има душевен отклонения, че е в спор на ползи и прочие Но най-важното остава това, че не Петков, а Корнелия Нинова разгласи стои ли зад Дунчев личната му политическа мощ или не. До днешното сбито изявление на Асен Василев: „ Ръководството не заема страна “. Коалицията е постоянна. Българска социалистическа партия не е поставяла условия...

Извинявам се на феновете ви, че ги занимавахме с този персонален за един човек въпрос, откакто има толкоз значими тематики. Нещо от този вид разгласи през вчерашния ден по Българска национална телевизия и министърът на земеделието Иван Иванов (БСП), под чиято шапка са горите, посочен от Дунчев като част от задкулисието. С което тематиката трябваше да бъде омаловажена и завършена, а Дунчев потиснат. Макар Иванов да не даде нито един приемлив отговор в това си присъединяване, повтаряйки единствено тезата за дървената мафия и менталното положение на депутата от Политическа партия.

Така да бъде - в случай че от левицата считат, че тематиките за действието на обединението, за прозрачността при взимането на решенията, за експертното, а не партийно начало на назначенията не си заслужават занимаването на феновете.

P.S. Да не се смята, че извиване на ръце не практикуват всички обединения в обединението, в т.ч Политическа партия. Като да вземем за пример за това кой да оглави Българска народна банка, кой да оглави Българска национална телевизия, кой да отиде в Конституционния съд, като Щази ли да наподобява антикорупционната комисия и прочие Това, несъмнено, някой може да ви го каже единствено импровизирано.

Важното е, че обединението е постоянна. И има водач в самолета.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР