Брюксел. Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката

...
Брюксел. Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката
Коментари Харесай

Informer : Черна гора, Албания и Северна Македония се присъединиха към последните санкции срещу Русия по случая Навални

Брюксел. Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел съобщи, че доста страни са се включили към глобите на Европейския съюз против Русия заради ареста на съветския опозиционен водач Алексей Навални в границите на новия механизъм за налагане на ограничавания за нарушавания на правата на индивида. Сред тях са Черна гора, Северна Македония и Албания, написа белградското издание Informer .

В допълнение към трите страни към глобите на Европейски Съюз се причислиха Украйна, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, сподели той.

Тези страни ще подсигуряват, че техните национални политики са в сходство с решенията на Съвета. Европейски Съюз взема под внимание това решение и го приветства - се показва в изказването на Борел.

На 2 март Европейският съюз наложи наказания в границите на новия световен режим за нарушение на човешките права на четирима съветски жители заради ареста на Алексей Навални. Преди това наказания постановиха и Съединени американски щати.

Списъкът на глобите включва 14 организации с формулировката „ за произвеждане на биологични и химически оръжия “. Освен това американските наказания са ориентирани към съответни лица и организации и ще включват ограничавания върху износа и визитите.

В края на март Канада също наложи наказания против девет съветски чиновници поради обстановката с Навални.

Говорител на съветския президент Дмитрий Песков уточни, че новите наказания на Европейски Съюз и Съединени американски щати против Русия доста повреждат така и така плачевните връзки. Той означи, че Кремъл е уверен, че политиката на наказания против Русия не реализира задачата си.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР